29 Nisan 2024, Pazartesi

Darbeciler için ortak yayın yaptılar

Darbeciler için ortak yayın yaptılar

Sözcü patronu Ertuğrul Akbay’ın 15 Temmuz gecesi FETÖ’cülerle yaptığı yazışmalarında Mynet’in sahibi Emre Kurttepeli’nin de adı geçmişti.

FETÖ'cü Erhan Başyurt, Akbay'a “Mynet'teki arkadaşla görüştüm. Onlar da gerekeni yayınlıyor. Gazamız mübarek ola!” demiş, Akbay da “Mynet'tekilere fazla güvenme. Bizimle iletişimde olduğumuzu söyleme” diye karşılık vermişti. “Mynet'teki arkadaş”ın sitenin kurucusu Emre Kurttepeli olduğu ortaya çıkmıştı. Akbay ve Kurttepeli'nin yazışmalarında Sözcü ve Mynet'in 15 Temmuz gecesi birlikte hareket ettiği belirlenmişti. Ele geçen yeni belgeler, iki yayın kuruluşunun daha da ileri giderek o gece ortak yayın yaptığını gösterdi.
DARBE İŞ BİRLİĞİ
Daha ortada kalkışmanın adı bile geçmezken saat 22.38'de Sözcü gazetesinin internet sitesinden ve Mynet'ten aynı anda “Asker yönetime el koydu!!” haberi yapıldı. İki haberin noktasına ve virgülüne kadar aynı olması dikkatlerden kaçmadı. İki sitenin başlığının sonuna !! (iki ünlem) işareti konması iş birliğini deşifre etti. 15 Temmuz gecesi saat 22.30 sularında köprü ve havalimanı giriş çıkışları tanklarla kapatılmıştı. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım saat 23.00'te “Bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bu girişime izin verilmeyecek” diye açıklama yaptı. Yani Sözcü ve Mynet, başbakandan yarım saat önce “darbe oldu” haberlerine imza attı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sözcü patronu Ertuğrul Akbay Darbeciler için ortak yayın yaptılar Mynet’in sahibi Emre Kurttepeli

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.