28 Nisan 2024, Pazar

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni para tedavüle girdi

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni para tedavüle girdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle 29 Ekim Pazar günü itibarıyla 100 milyon adet 5 TL'lik madeni hatıra parasını tedavüle soktu.


Darphane, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayı ile Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle 5 TL'lik madeni para bastı. 100 milyon adet basılan 5 TL'ler 29 Ekim Pazar günü itibarıyla tedavüle girdi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın oluru ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüz tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için 5 TL madeni tedavül hatıra parası basımı gerçekleştirmiştir." denildi.

5 TL'NİN ÖZELLİKLERİ

100. yıl temalı 5 TL tedavül hatıra paranın; iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu kullanıldı. Logonun üzerinde "5" ibaresi, alt kısmında ise "Türk Lirası" ibaresi bulunuyor. Dış halkada sekiz köşeli "Selçuklu Yıldızı" motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. Dış halkadaki Selçuklu yıldızının solunda "₺", sağında ise "TC" sembolleri güvenlik unsuru olarak yer aldı. Altta ise basım yılı "2023" tarihi yer alıyor. Ay ve yıldız dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde konumlandırıldı. Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetredir.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni para tedavüle girdi starguney haberler gündem Cumhuriyet'in 100. yılı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.