27 Nisan 2024, Cumartesi

Çöplükte yakılmış kedi, köpek cesetleri bulundu

Çöplükte yakılmış kedi, köpek cesetleri bulundu

Kırklareli'nin İnece beldesinde Soner Bilgin ve Dilek Tunador, hayvan beslemek üzere geldikleri çöplükte işkence edilmiş, yakılmış kedi köpek cesetlerini görünce jandarmaya haber verdi. Katledilen kedi ve köpeklerin cesetleri incelemenin ardından gömüldü.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma  başlatıldı.  Hayvansever Tunador, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çöplüğe  geldiklerinde karşılaştıkları manzaranın şok edici olduğunu belirterek, o anları  şöyle anlattı:"Bazılarının üzerinden hala duman çıkıyordu, hatta bir kedinin  boğazını keserek yakmaya çalışmışlar. Şoktayız, bunu kim yapmış olabilir, nasıl  yapabilir? Bu cani veya canilerin bulunması lazım. Çok üzgünüz. 1 kedi, 5 köpek  yavrusu ve 2 de yeni öldürülmüş köpek var. Hemen jandarmayı aradık, gerekli  incelemeyi yaptılar. Konunun takipçisi olacağız, belediye başkanımız da olaya el  attı. O da çok üzüldü ve bulacaklarına söz verdi." diye konuştu.Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Yüksel İbrikçi de konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.  Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise olayla ilgili gerekli soruşturmaların başlatıldığını bildirdi.Bu tür olayların çok üzücü olduğunu anlatan Bilgin, "İlimiz ve ülke genelinde hayvanlara karşı insan vicdanı ile bağdaşmayan, insanlıktan nasibini almamış kişiler tarafından yapılan bu şiddet ve zalimliği kınıyorum. İnece beldemizdeki bu müessif olay ile ilgili tüm birimlerimize gerekli talimatlar verilmiştir" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kırklareli' Çöplükte yakılmış kedi köpek cesetleri bulundu

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.