28 Nisan 2024, Pazar

Cemal Kaşıkçı soruşturmasında peş peşe yeni gelişmeler

Cemal Kaşıkçı soruşturmasında peş peşe yeni gelişmeler

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetten bir gün önce 1 Ekim günü İngiltere'den İstanbul'a gelişi ve aynı gün Belgrad Ormanı'na keşfe giden konsolosluk aracının görüntüsü ortaya çıktı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, emniyet güçlerinin Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu bahçesindeki kuyuda arama yapmasına izin verildi.Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi gazeteci  Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda  öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili yeni detaylara ulaşıldı.  Soruşturmalar kapsamında, emniyet güçleri konsolosluk binası ve konutunda delil  araması yaptı.Konsolosluk bahçesinde ve kuyuda da arama yapmak isteyen güvenlik güçlerine izin çıktı.Aramaya izin verilmemişti.Anadolu Ajansı'nın geçtiği öğlen saatlerinde geçtiği haberde Suudi yetkililerin arama yapılması için izin vermediği belirtilmişti.Fotoğrafta, Kaşıkçı'nın havalimanında Türkiye'ye gelişi görülüyor. 
CİNAYET İÇİN KEŞİF YAPILMIŞ
Cinayetten önce  Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait diplomatik plakalı araçla Belgrad Ormanı'nda keşif yapıldığı ortaya çıktı. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin  yürütülen geniş kapsamlı soruşturma sürüyor.
Olayın aydınlatılması için yoğun çaba harcayan ekipler, başta  konsolosluk çevresi olmak üzere kentin birçok noktasındaki güvenlik kamera  kayıtlarını incelemeye aldı.
Bu kapsamda İstanbul'da Atatürk Havalimanı, Levent ve Sultanahmet  başta olmak üzere 62 noktada bulunan 137 kameradan alınan 2 bin saatlik görüntü,  özel ekip tarafından incelendi.
Görüntüler üzerinden, Kaşıkçı'nın infazı için geldiği belirlenen 15  kişilik Suudi ekip ile konsolosluk yetkililerinin, olay öncesi ve sonrasındaki  hareketleri adım adım tespit edildi.
Görüntülerde, konsolosluk yetkililerinin olaydan bir gün önce 1  Ekim'de akşam saatlerinde diplomatik plakalı bir minibüsü, bahçe kapısından içeri girip giremeyeceğini denedikleri yer alıyor.
Öte yandan, 1 Ekim'de 3 kişilik bir ekibin de tarifeli uçakla Suudi  Arabistan'dan gelerek bir otele yerleştikleri ardından konsolosluğa gittikleri  belirlendi.
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan başka bir ekibin de  diplomatik plakalı araçla 1 Ekim'de Belgrad Ormanı'nda keşif yaptığı ortaya  çıktı. Aracın Belgrad Ormanı'na girişi ve Kaşıkçı'nın 1 Ekim'de Atatürk  Havalimanı'na geliş anlarının yer aldığı fotoğraflara ulaşıldı.
Kaşıkçı olayı
Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim  Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na  gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.
Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği  başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, binada aynı saatlerde 2  uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi  vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin  belirlendiği kaydedilmişti.
Konuyla ilgili Türk ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak  çalışma kurulmuştu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında  görevlendirilen bir başsavcıvekili ile bir savcı koordinesinde, konsolosluk  binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed  el Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.
Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim'de, Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk  binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü açıklamıştı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturma gelişme Gündem haberleri

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.