28 Nisan 2024, Pazar

Çarşı, pazara inebildiniz mi?

Çarşı, pazara inebildiniz mi?

Yılın 3. Enflasyon Raporu sunumunda değerlendirmelerde bulunan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a basın toplantısı sırasında "Türkiye'ye geldikten sonra çarşı, pazara inebildiniz mi?" sorusu yöneltildi. Erkan bu soruya "Burada olmamın sebebi devletimize, milletimize hizmet. Allah bize nasip edebilirse. Bunda da kararlıyız" şeklinde yanıt verdi.


 

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın 3. Enflasyon Raporu sunumunda değerlendirmelerde bulundu. Bu, Erkan'ın haziranda göreve gelmesinden bu yana düzenlediği ilk basın toplantısı oldu. Sunum sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erkan'a "Türkiye'ye geldikten sonra çarşı, pazara inebildiniz mi?" sorusu yöneltildi.

 

"BURADA OLMAMIN SEBEBİ HİZMET"

Birinci önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu ifade eden Erkan, bu soruya "Burada olmamın sebebi devletimize, milletimize hizmet. Allah bize nasip edebilirse... Bunda da kararlıyız. Spotlar burada epey sıcak" yanıtını verdi.

 

"ATACAĞIMIZ ADIMLAR ŞEFFAF OLACAKTIR"

Merkez Bankası'nın bağımsız olup olmadığına ilişkin soruya da yanıt veren Erkan, "TCMB tamamıyla bağımsız bir kurumdur. Atacağımız adımlar, veri odaklı ve şeffaf bir şekilde olacaktır. Bunun aksi düşünülemez. Zaten PPK'de bir değişim söz konusu. Attığımız adımlar söz konusu olduğu zaman aksiyonlarımızda bu bellidir" dedi. Erkan bu mesajıyla alınan kararların siyasi otoriteden bağımsız olacağını belirtti.

 

2 AYDA 900 BAZ PUANLIK ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönemde faiz politikasına müdahale edip etmeyeceği uzun süre tartışılmıştı. Yaklaşık 2 ay önce başkanlık koltuğuna oturan Erkan, politika faizinde sert hamleler yaptı. Seçim öncesi yüzde 8,5 seviyesinde bulunan faiz, yeni yönetimle birlikte haziranda yüzde 15'e, temmuz da ise yüzde 17,5'e çıkarıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hafize Gaye Erkan Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.