27 Nisan 2024, Cumartesi

Bu köyde ,herkes, birbirine, akraba ama...

Bu köyde ,herkes, birbirine, akraba ama...

Bilecik'in Osmaneli ilçesi Günüören köyünde 7 muhtar adayı, 43 seçmenden oy istiyor. Kuruluş tarihi tam bilinmeyen 20 haneli Yörük köyünde, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtar adaylığı yarışına çıkanların tamamı akraba. Köyde organizasyon olduğunda muhtar adayları, cami minaresinden anons edilerek meydana çağrılıyor.

Genç nüfusun kalmadığı, genellikle emeklilerin bulunduğu köyde, her  adayın yakın akrabasının kendisine oy vereceği hesaplanınca, diğerinden 1 ya da 2  oy fazla alanın muhtar olması bekleniyor."8 oy alan muhtar olur"Yeniden aday olan 68 yaşındaki muhtar Osman Çakır, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, arkadaşlarının isteğiyle 2014'te seçimlere katılıp, göreve  başladığını söyledi.Köylerinin otobana 3 kilometre uzakta bulunduğunu dile getiren Çakır,  şöyle devam etti:  "Burası çok eski bir köy. En az 400 senelik evlerimiz var. 43 seçmen  bulunuyor. 6 rakibim var, hepimiz akrabayız. Bilmiyorum niçin 7 aday çıktı.  Herhalde bizi çok seviyor arkadaşlar. Hayırlısı olsun, nasip kimeyse o kazansın.  Benim için fark etmez. Hepsi aday olsun ama huzurlu olsun. Kimse kimseye kırgın  olmasın. Bu mantıkla 8 oy alan muhtar olur, kazanır."Muhtar adayı 60 yaşındaki Necdet Bulgurcu ise yaklaşık 35 yıl  İstanbul'da yaşadıktan sonra 9 sene önce köyüne döndüğünü anlattı.
Köyün ilk olarak yolunun yapılması gerektiğini belirten Bulgurcu, "Bu  konuda çalışmayı düşünüyorum. Muhtarlığı kazanacağıma yönelik çok umudum yok ama  hayırlısı. 'Tamam' diyen oluyor, 'şöyle böyle' diyen oluyor ama köyde işi bilen  insan kazansın istiyorum." diye konuştu.Muhtar adayı Mesut Gökkaya da birçok planı olduğunu kaydederek, "Her  şey nasip kısmet. Köyümüzün tamamı akraba. Yapılacak çok iş var. Köyün dış  görünüşü bozuk, çocuk parkı yok. Yollar ayarsız. Kendim de şu andaki muhtarın  yanında heyetteyim." ifadelerini kullandı.Çiftçilikle uğraşan Necmi Çak, muhtar adayı olmaya 6 ay önce karar  verdiğini dile getirerek, "Nasip, kazanacağız diye bir şey yok. Herkes şansını  deneyecek. Yapılacak işler varsa yapacağız. Bu kadar aday olması güzel. Herkes  hür." dedi.Herkes şansını denesin"

Köy sakinlerinden 76 yaşındaki emekli Ömer Üçler, kime oy vereceği  konusunda henüz kararsız olduğunu belirterek, "Seçim günü, kafamın yattığı kişiye  oyumu vereceğim. Halk olarak görevimi yapacağım. Hepsini yakın tanıyorum. Bu  kadar aday olmasını doğru görmüyorum. Nasıl oldu, ben de şaştım kaldım." diye  konuştu.    Muhtarın eşi Suzan Çakır da kadınların aza olmasını istediğini  anlatarak, "Herkes şansını denesin, fark etmez bizim için. Kadınlar olarak kışın  evdeyiz, aşımız, bulaşığımız, çamaşırımız var. Köyde nüfus çok az, genç de  kalmadı. Keşke bizim gibi yaşlılar, emekliler dönse de köyümüz bitmese."  ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bilecik 7 muhtar adayı 43 seçmen oy istiyor. Bu köyde herkes birbirine akraba

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.