27 Nisan 2024, Cumartesi

Boğaz Köprüsü Çöktü Haberi Hızla yayıldı

Boğaz Köprüsü Çöktü Haberi Hızla yayıldı

İstanbul’da yaşanan 5.9 deprem sonrasında “İstanbul Boğaz Köprüsü çöktü” haberi yalan çıktı.

Sosyal medyada ‘İstanbul Boğaz Köprü Çöktü’ diyerek fotoğraflı bir şekilde paylaşım yapan ismi kadın şahıs hakkında ise tutuklama kararı çıktı.

Edinilen bilgiler doğrultusunda İstanbul Boğaz Köprüsünün çökmediği ve paylaşımı yapan kadın hakkında ise tutuklama kararının çıktığı edinildi.

İstanbul'da deprem sonrası boğaz köprüsünde hasar iddiası! Fotoğraf hızla yayıldı.

İSTANBUL'da yaşanan deprem sonrası sosyal medyada bir fotoğraf hızla yayıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hasar oluştuğu iddiası da bu fotoğrafa dayandırıldı. 

İşte gerçek:

İstanbul'da büyük paniğe neden olan 5.8'lik deprem sonrası sosyal medyaya düşen bir iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre deprem sonrasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hasar oluştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köprü açıklaması

Sosyal medyada dolaşan fotoğraf ve söylentilere ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

 

-Bu tür zamanlarda biliyorsunuz çok açıklama yapanlar olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın. Az önce sosyal medyada baktım bir kadın bir tweet atmış. Bu tweet de 'Köprüleri kullanmayın, köprünün halatları koptu'... Böyle densizlik yapanlar da var. Böyle bir şey söz konusu değil.

 

İşte sosyal medyayı karıştıran fotoğraf:

İstanbul Valiliği : İnanmayın

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklada ise şöyle denildi:

-Boğaz Köprüsü’nden paylaşılan bu fotoğrafın depremde kopan halat haberi ile alakası yoktur. Köprü yapımında kullanılan bakım platformuna aittir. Köprü güvenlidir, haber asparagas haberdir. İnanmayın...

Köprünün ise son hali:

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Boğaz Köprüsü Çöktü Haberi Yalan Çıktı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.