27 Nisan 2024, Cumartesi

Bilgisayar oyunlarının eğitime 6 yararı

Bilgisayar oyunlarının eğitime 6 yararı

Yetişkinlerin tamamı bilgisayar oyunları oynayan çocuklara kızsa da, çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde bilgisayar oyunlarının etkisi yadsınamayacak durumda.

Aileler bilgisayar oyunlarının tamamına karşı önyargı sahibi. Oyun oynarken geçirilen zamanın bütünüyle boş zaman olduğunu düşünüyorlar. Ne var ki, eğitmenlerden ve uzmanlardan onay almış pek çok oyun ise, çocukların hem entelektüel açıdan hem de eğitim hayatı açısından oldukça faydalı. Bilgisayar oyunlarının çocuklara faydalarını inceledik.1- Problem çözme yetenekleri gelişir
Bilgisayar oyunları çocukların zihinsel gelişimi için oldukça faydalıdır. Oyunlar sayesinde çocuklar farklı yollar deneyerek başarıya ulaşmaya çalışır. Bunun sonucunda ise problem çözme becerileri artar.
2- İlgi alanları artar
Bilgisayar oyunları, farklı alanlara ilgi gösteren çocuklar yetiştirebilmenizi kolaylaştırır. Her oyunun temelinde belli bir bilim dalına dair pratikler yatar ve çocuğunuz kültürel olarak gelişirken tarih, bilim ve coğrafya gibi pek çok alan hakkında bilgi sahibi olur.
3- Arkadaş edinmelerini sağlar
Bilgisayar oyunları sayesinde çocuklar aynı oyunu oynayan yeni insanlarla tanışıp arkadaş olma şansı yakalar. İlgi alanlarının ortak olması durumunda iletişim sıkıntısı çekmeyen çocuklar çok daha iyi bir sosyal hayata sahip olur.
4- Oyunlar spora teşvik eder
Özellikle spor odaklı oyunlar, çocuğunuzun hareket etme isteğini artırarak spora yönelmesini sağlar. Sözgelimi bir basketbol oyunu oynayan çocuğunuz, dışarı çıkıp basketbol sahasına gittiğinde yeni hareketler denemeyi, örnek aldığı oyuncuları taklit etmeyi ister. Böylece hareketliliği artar.
5- Oyunlar en güncel eğitim materyalleri
Bilgisayar oyunları, çocukların pek çok şeyi öğrenmesi adına biçimlendirilerek eğitimin yeni bir yardımcısı haline geldi. Bunu sağlayan şey ise, eğitmenlerin ve uzmanların danışmanlığında hazırlanan içerikler oldu... Pek çok bilim dalı ve ders için üretilen ve oyunlaştırılmış eğitim materyaliyle karşılaşmak mümkün.
6- Ebeveyn ve çocuğu bir arada tutar
Çocuğunuzla birlikte oyun oynayacağınız zaman dilimleri yaratırsanız, bilgisayar oyunları yeni bir iletişim biçiminin ve güçlenen aile bağlarının oluşumunu sağlar. Birlikte bir problemi çözmek için uğraşmanız, onun ilgisini çeken bir oyunun nasıl oynandığını öğrenmeniz ve bunun gibi eylemlerin hepsi, kendisinin size karşı yaklaşımının çok daha sıcak olmasını sağlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bilgisayar oyun eğitime 6 yararı teknoloji haberleri

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.