28 Nisan 2024, Pazar

Bekletilen yük gemisi, İstanbul'a demirledi

Bekletilen yük gemisi, İstanbul'a demirledi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 1,5 yıldır Odesa Limanı'nda bekletilen Joseph Schulte adlı yük gemisi, bu sabah İstanbul Boğazı'ndan giriş yaptı. İstanbul'a demirleyen dev gemi, Rusya'nın Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından 16 Temmuz'dan bu yana Odessa Limanı'ndan ayrılan ilk gemi olma özelliğini taşıyor.

Rusya- Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022'den bu yana Odesa Limanı'nda kalan Joseph Schulte adlı yük gemisi, İstanbul Boğazı'na kuzeyden girerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait Kurtarma-6 römorkörüyle bugün sabah saat 06.10'da refakat altına alındı.

 

 

LİMAN BAŞKANLIĞI SAHASINA DEMİRLEDİ

Öğrenilen bilgiye göre, yük gemisine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kılavuz kaptanı ile kılavuzluk hizmeti de verildi. Söz konusu gemi, İstanbul Bölge Liman Başkanlığı demirleme sahasında demirlendi.

 

16 TEMMUZ'DAN BU YANA ODESSA'DAN AYRILAN İLK GEMİ

Hong Kong bayraklı yük gemisi, 2 bin 114 adet konteyner taşıyor. Söz konusu gemi, Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan ayrılmasından sonra 16 Temmuz'dan bu yana Odessa Limanı'ndan ayrılan ilk gemi olma özelliği taşıyor.

 

1,5 YILDIR ODESSA LİMANINDA BEKLETİLİYORDU

Tahıl Koridoru'na tabi olan gemiler 1 Ağustos 2022 tarihinden itibaren Odessa Limanı'ndan ayrılabilmiş ancak söz konusu Joseph Schulte gemisi, tahıl ürünleri taşımadığından dolayı Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında Odessa Limanı'ndan ayrılamamıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul Boğazı İstanbul Ukrayna Rusya Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.