28 Nisan 2024, Pazar

Başdanışmanı Saral'dan "idam" çıkışı:

Başdanışmanı Saral'dan

Esenyurt'taki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan "idam" çıkışı: Kısasta hayat vardır

 

 

İstanbul Esenyurt'taki bir tekel dükkanını basan 4 kişi, 2 şahsı öldürdü. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alınırken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, "Bu namussuz için ve onlara ortaklık eden alçaklar için yaşasın idam! Kısasta hayat vardır aksi halde ailelerin yüreği soğumaz." ifadelerini kullandı.

 

Esenyurt'ta 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı olay büyük yankı uyandırdı. Olaylar ilgili 1 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi ise halen aranıyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise sosyal medyadan bir paylaşım yaparak saldırganlar için idam cezası istedi.

 

"AKSİ HALDE AİLELERİN YÜREĞİ SOĞUMAZ"

Saral'ın tweet'inde şu ifadeler yer aldı: "Bu namussuz için ve onlara ortaklık eden alçaklar için yaşasın İDÂM..! Kısasta Hayat vardır aksi halde ailelerin yüreği soğumaz."

 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Esenyurt'ta bir tekel bayisine giden bir gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti. Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüphelilerden M.Ö'yü gözaltına aldı. Esenyurt İlçe Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli M.Ö, daha sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

 

3 KİŞİ ARANIYOR

Zırhlı araç eşliğinde sağlık kontrolüne ve ardından adliyeye götürülen şüphelinin olay sırasında ayağından yaralandığı, koltuk değneğiyle yürüdüğü görüldü. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen diğer şüpheliler A.Ö, T.Ö. ve S.Ö'nün yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

 

TÜFEK, TABANCA, 50 ADET MERMİ BULUNDU

Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise 1 pompalı tüfek, 2 tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi. Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen ile Batuhan Bayındır'ın cenazelerinin dün Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak defnedildikleri öğrenildi.

 

CİNAYETİN SEBEBİ BORÇ KAVGASI

Cinayetin nedeninin iki aile arasındaki borç kavgası olduğu öğrenildi. İddiaya göre saldırganlar, alacaklı oldukları baba Erzen'den borcun ödenmesini istedi. Paralarını alamayınca konuyu mahkemeye taşıyan zanlılar, icra takibi başlattı. Bu durum karşısında öfkelenen baba Erzen, Whatsapp'dan küfürlü bir durum paylaştı. Baba Erzen'i bulmak için tekel bayiine gelen silahlı saldırganlar, Yusuf Erzen, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır'ı gördü. Erzen kardeşlerden babalarını çağırmalarını isteyen saldırganlar, daha sonra çıkan arbedede ortalığı savaş alanına çevirdi.

 

BİRKAÇ AY ÖNCE YİNE SİLAHLA ÇATIŞMIŞLAR

Geçtiğimiz aylarda ise Erzen ailesinin büyük oğlunun saldırganlardan birini silahla yaraladığı ve şu anda cezaevinde olduğu öğrenildi. Yaşanan olay sonrasında geniş çaplı çalışma başlatan polis ekipleri, silahlı saldırganlardan Murat Ö.'yü yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Oktay Saral İstanbul Esenyurt Hukuk 3. Sayfa Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.