28 Nisan 2024, Pazar

Balkanların eşsiz güzellikleri havadan böyle görüntülendi

Balkanların eşsiz güzellikleri havadan böyle görüntülendi

Balkanların ortasından geçip Adriyatik denizine dökülen Neratva nehrinin gerdanlığı tarihi Mostar Köprüsünün eşsiz görüntüsü görenleri hayran bırakıyor.

Neratva nehrini besleyen Buna deresinin doğduğu dağda kurulan Osmanlı İmparatorlu'ndan kalan Sarı Saltuk dergahının eşsiz manzarası İHA tarafından gökyüzünden görüntülendi.
 Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya 120 kilometre uzaklıktaki tarihi şehir Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın bir çok noktasından ziyaretçi ağırlıyor.
 Çarşısı, tarihi Mostar Köprüsü ve Zümrüt yeşili akan Neretva nehri ile şehrin muazzam görüntüsü görenleri hayran bırakıyor.
 Kentte Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa edilmiş ancak savaş sonrası yıkılan tarihi köprüler TİKA tarafından tek tek yeniden inşa ediliyor.
 Eskiden bu bölgeden Boşnak bir kız ile evlenmek isteyen genç delikanlılar cesaretlerini 70 metre yükseklikteki köprüden Neretva nehrinin serin sularına atlayarak gösteriyorlardı.
 Köprünün ilk yapıldığında en üst noktasına kadar 99 basamak olduğunu her basamakta Allah'ın bir isminin zikredildiğini belirten bölge halkı, restore sonrası basamak sayısının 96 ya düştüğünü ifade ediyor.
 Mostar Köprüsü'nün hemen yanında bulunan 1618 yılında Koski Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Osmanlı döneminden kalan cami köprü ile birlikte ziyaretçilere enfes bir manzara sunuyor.
 Tarihi Mostar şehri, Tabakhane Cami, Tabakhane Hamamı ve Mostar Çarşısı'da her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği turustik alanların en başında geliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bosna Hersek tarihi şehir Neretva nehri Tarihi Mostar şehri Tabakhane Cami turist ziyaret gündem

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.