27 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Şimşek: Adımlarımız enflasyonu düşürmeye yöneliktir

Bakan Şimşek: Adımlarımız enflasyonu düşürmeye yöneliktir

Bakan Şimşek: Merkez'in bugün atmış olduğu adımlar cari açığı ve enflasyonu düşürmeye yöneliktir

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir." dedi.

 

Merkez Bankası, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi karar aldı. Karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a yükseltildi. Kredi kartı gecikme faizi ise yüzde 2,13 oldu. Konu hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atılan adımlarının cari açığı ve enflasyonu düşürmeye yönelik olduğunu söyledi.

 

Bakan Şimşek açıklamasında şunları söyledi:

 

"Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz.

 

"KAYNAKLARIMIZI İHRACATA VE YATIRIMLARA KANALİZE EDECEĞİZ"

Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz."

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hazine ve Maliye Bakanı Merkez Bankası Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.