27 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Albayrak MÜSİAD toplantısında konuşuyor

Bakan Albayrak MÜSİAD toplantısında konuşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Bakan Albayrak, "Dengelenme sürecinde önemli mesafe kattettik" dedi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle;
Türkiye ekonomisi her geçen gün, ağırlık ve etkinliğini artırmaya devam etmektedir. Zamanında attığımız kararlı adımlarla ekonomide normalleşmeye başladık. Belirttiğimiz hedeflere yönelik yapmamız gerekenler ekonomideki kırılganlıklarımızı azaltmak başta olmak üzere ekonomimizi finansal şoklara karşı çok daha güçlü kılmak olacaktır.
2018 yılında da sağlam ve güçlü duruşunu sürdüren bankacılık sektörümüz, ekonomik büyümemizi ve kalkınmamızı sağlamaya devam etmiştir.
Ağustos sonundan bugüne kadar döviz kurunda yaklaşık yüzde 20'ye varan bir iyileşme gerçekleşti
Dengelenme sürecinde önemli mesafe kattettik.
Sıkı maliye politikası sürdürmekte kararlıyız.
Ticaret Bakanlığımız açıkladığı verilere göre ihracatımız 168,1 milyar dolar ile en yüksek ihracat rakamına ulaştı.
Ekonomide her tedbiri almaya devam edeceğiz. Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük. Son 4 ayda ihracatta pozitif bir artış görüyoruz. İthalata bağımsızlığımızı azaltacağız.
Yıllıklandırılmış cari açık yıl sonu itibariyla 20 milyar dolar olarak gerçekleşecek. Cari açığın milli gelire oranı ise yüzde 3'lerde bir oranda yılı tamamlayacak. Türkiye 3. çeyrekte tüm beklentilerin aksine pozitif büyüme gösterdi.
Bütçe disiplini konusunda sıkı duruşumuz sürecek.
Birileri sürekli negatif algıyı hakim kılmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde YEP'te ortaya koyduğumuz hedeflerden taviz vermek yok. Ekonomide güzel şeyler oldukça kimlerin rahatsız olduğunu da biliyoruz.
Güçlük çekeni kredi kartı borcundan kurtaracağız.
Ekonomimiz çok daga gğçlü adımlarla ilerliyor.
Ticari alacak sigortası reformu yaptık.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Albayrak Bakan Albayrak toplantı açıklama

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.