27 Nisan 2024, Cumartesi

 Bahçeli ‘28 gün kalksın’ diyenlere umut oldu

 Bahçeli ‘28 gün kalksın’ diyenlere umut oldu

Bedelli askerlikle ilgili yasa teklifinin Meclis’e sunulmasının ardından, 28 gün zorunlu eğitimin kaldırılması için kampanya yürüten bedelli bekleyenlerin umudunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yükseltti.

Bahçeli’inin twitter hesabından yaptığı, 28 günlük askerliğe gerek olmadığı yönündeki paylaşım üzerine gözler, Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki tavrına çevrildi. AK Parti kurmayları, teklifin ilk hazırlanış aşamasında 28 gün zorunlu eğitim ile ilgili Başkan Erdoğan ile görüşmüşler, 28 günün kaldırılmasını istemişlerdi. Ancak  Erdoğan’ın, kurmaylarından gelen bu önerilere karşı çıkarak Milli Savunma Bakanlığı’nın bu talebinin teklifte kalması gerektiğini söylediği belirtildi. AK Parti kurmayları, bedelli bekleyenlerden gelen tepkiler ve oluşan kampanyalara karşı, Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen ‘28 gün’ şartının kaldırılması eğiliminde değiller. Ancak, Bahçeli’nin çıkışının ardından Başkan’ın konuyu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile değerlendirerek görüş değişikliğine gitmesi halinde, pazartesi günü teklifin komisyondaki görüşmeleri sorasında 28 gün şartının önergeyle tekliften çıkartılabileceği belirtildi.  

STAR

 

 

Almanya bin 200 asker gönderecek Almanya bin 200 asker gönderecek

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bedelli yasa Bahçeli Cumhurbaşkanı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.