28 Nisan 2024, Pazar

Ayvalık'ta düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı, 7 ölü

Ayvalık'ta düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı, 7 ölü

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan fiber teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 2'si kadın 5'i çocuk 7 kişinin cesedine ulaşılırken, 5 kişi kurtarıldı. 5 kişiyi arama faaliyeti ise sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 14.05 sularında Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Çıplak Ada batısı 2.5 deniz mili mesafede, düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının alınması üzerine olay yerine 4 sahil güvenlik botu ve 2 sahil güvenlik helikopteri sevk edildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde toplam 5 düzensiz göçmen (1 kadın, 3 erkek, 1 çocuk) denizden sağ olarak kurtarıldı. 2'si kadın, 5'i çocuk toplam 7 kişinin de cansız bedeni denizden çıkarıldı. 

Göçmenlerden alınan ilk ifadelerde, toplam 17 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine, kayıp olduğu değerlendirilen 4 göçmenin ve 1 muhtemel göçmen kaçakçısının bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Balıkesir Ayvalık düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı 7 ölü

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.