27 Nisan 2024, Cumartesi

Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?

Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı cuma namazında hutbe okuyan cami imamına "Atatürk'ü anmayacak mıyız? Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?" diye defalarca sorarak tepki gösterdi.

 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde imamın vaazına devam etmesi üzerine Özdağ'ın tek başına "Atatürk'ün ruhuna fatiha" diyerek iki elini açtığı görüldü. O anlarda cemaatin şaşkınlığı da kameralara yansıdı.

 

Cuma namazına katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hutbe okuyan imama Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

 

"ATATÜRK'E RAHMET OKUMAYACAK MIYIZ?"

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cami imamına "Atatürk'ü anmayacak mıyız? Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?" diye defalarca sorarak tepki gösteren Özdağ, son olarak iki avucunu açarak "Atatürk'ün ruhuna fatiha" dedi.

 

 

DİYANET'İ PROTESTO ETTİ

Özdağ, cuma hutbesinde Atatürk'ü anmadığı gerekçesiyle Diyanet'i, Afyonkarahisar Müftülüğü önünde protesto etmek istedi. Basın açıklamasını Müftülük binasının dışında yapan Özdağ şunları söyledi:

 

"Türk Ordusu'nun Afyon'da Yunan ordusuna karşı büyük taarruzu başlattığı yüzüncü yıl dönümü. Bugün cuma hutbesinde ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ne de Sultan Alparslan'ın adı geçmiyor. Metnin içinde bu zaferi kazanan Türk milletinin adı da yok. Bu Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmandır. Duyduk ki İngiltere'de Londra'da ev satın almış. Anlaşılan o da yurt dışına kaçmaya çalışıyor. Allahtan kork. Gerçekten Müslüman olsanız İslam'ın son büyük taarruzunu yöneten Atatürk'ü rahmetle anarsınız. Ama sizi kimse rahmetle anmayacak. Bu ne biçim bir ahlaksızlıktır. Sizin yüzünüzden, sizin bu yobazlığınız yüzünden millet Cuma namazına gitmiyor artık. Son bir senede Anadolu'da 20 senede olmadığı kadar ateizm ve deizm sizin yüzünüzden gelişti. Sen deist yetiştirdin. Senin İslam'a verdiğin zarara bir tek Erdoğan vermiştir. Allah Atatürk'ün ruhunu şad etsin."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ümit Özdağ Güncel Haberler cuma namazı hutbe haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.