27 Nisan 2024, Cumartesi

Atatürk Havalimanı'nda 12 milyon TL'lik gergedan boynuzu yakalandı

Atatürk Havalimanı'nda 12 milyon TL'lik gergedan boynuzu yakalandı

İstanbul Atatürk Havalimanı gümrük muhafaza ekipleri, Afrika`dan gelen bir yolcunun bagajından 9 adet gergedan boynuzu yakaladı. Nesli tükenmekte olan gergedanların kaçak şekilde avlanmasıyla elde edildiği değerlendirilen boynuzların yaklaşık 12 milyon TL değerinde olduğu belirtildi.

Atatürk Havalimanı`na gergedan boynuzu kaçakçılığı gümrük ekiplerine takıldı. Güney Afrika’dan İstanbul’a gelen bir yolcunun bagajından şüphelenen gümrük ekipleri, takibe başladı.Ancak yakalanacağını anlayan yolcu, bagajını almayarak havalimanından ayrıldı. Bunun üzerine şüpheli bagajı x-ray cihazına koyan ekipler, gördükleri karşısında şok oldu.Bagaj içerisinde yapılan incelemede 9 adet gergedan boynuzu ele geçirildi. Yakalanan gergedan boynuzlarının piyasa değerinin 12 milyon TL olduğu öğrenildi.Nesli tükenme tehlikesi altında olan gergedanlar, özellikle boynuzları Asya`nın bazı bölgelerinde yüksek fiyatlarla alıcı buluyor.Uzakdoğu’da gergedan boynuzunun kilosu altın fiyatından da yüksek. Gergedan boynuzu Uzak Doğu tedavi yöntemlerinde önemli bir yer tutarken dekorasyon amaçlı olarak da alıcı buluyor.gergadan boynuzları kilosu 60bin dolardan satılıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Atatürk Havalimanı'nda 12 milyon TL'lik gergedan boynuzu yakalandı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.