27 Nisan 2024, Cumartesi

Akaryakıtta korkutan zam iddiası!

Akaryakıtta korkutan zam iddiası!

Petrol fiyatlarının 86 dolara yükselmesi ve dolar kurunun 27 lira üzerinde sabitlenmesinin ardından akaryakıta kallavi bir zam geleceği iddia edildi. Bu hafta benzine 3, motorine 4 lira birden zam geleceği öne sürülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Eğer zam gerçekleşirse benzinin fiyatı 39 lirayı, motorinin fiyatı ise 40 lirayı aşacak.


 

Son dönemde üst üste gelen zamlarla akaryakıt fiyatları hızlı yükseldi. Seçim öncesi 19 lira seviyelerinde bulunan fiyatlar 36 liraya kadar yükselirken, şimdi de benzine 3, motorine 4 lira zam geleceği iddia edildi.

 

 

SOSYAL MEDYADA DA GÜNDEM OLDU

Brent petrolün 86 dolar yükselerek son 4 ayın zirvesine çıkması ve dolar kurunun 27 lira üzerinde sabitlenmesi sonrası akaryakıtta yeni zam konuşulmaya başlandı. Konu sosyal medyada da gündem olurken, birçok kullanıcı "Bu hafta benzine 3, motorine ise 4 TL zam geliyor" paylaşımları yaptı. Ancak bu konuda sektör kaynaklarından resmi bir açıklama gelmedi.

 

ZAM GELİRSE FİYATLAR NE KADAR OLACAK?

Eğer zam gerçekleşirse İstanbul'da benzinin litresi 39 lirayı, motorinin litresi ise 40 lirayı aşacak.

 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.