27 Nisan 2024, Cumartesi

AK Parti'nin Kürt seçmenin oyları için...

AK Parti'nin Kürt seçmenin oyları için...

AK Parti, muhafazakar Kürt oyları ile ilgili ikinci kozunu sahaya sürüyor. HÜDA PAR ile ittifak görüşmeleri belli bir aşamaya gelen AK Parti'nin HDP'den ayrılarak Ses Partisi'ni kuran Ayhan Bilgen'i milletvekili adayı göstereceği konuşuluyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve iddiaları yalanlamayan Bilgen, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.

Ankara kulislerinde özellikle iktidar partisi AK Parti'nin, bu seçimlerde işini şansa bırakmamak için milletvekilliği listelerinde sürpriz isimlere yer vereceği konuşuluyor. Bu isimlerden birinin de eski HDP milletvekili ve Ses Parti'nin kurucusu Ayhan Bilgen olduğu iddia edildi.

 

BİLGEN: HENÜZ TEKLİF GELMEDİ

Cumhuriyet'e konuşan Ayhan Bilgen, söz konusu iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. "AK Parti'den adaylık" iddialarına kapıları kapatmayan Bilgen, "AK Parti'den kendisine henüz bir teklifin gelmediğini" ancak bu durumun kamuoyunda tartışıldığını dile getirdi. Bilgen, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.

HDP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Bilgen, 2020 ekiminde Kars belediye başkanlığını sürdürürken Kobani eylemleri soruşturmasında tutuklanmış, ardından görevden uzaklaştırılmıştı. Yerine kayyım atanan Bilgen 2021 Haziran'da 'Kobani davası'nda tahliye edilmiş, aralıkta da HDP'den istifa ettiğini açıklamıştı. Bilgen, 3 Mart 2022'de de Ses Partisi'ni kurmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ayhan Bilgen Seçim 2023 AK Parti Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.