27 Nisan 2024, Cumartesi

AK Partili Tayyar bakanlığın açıkladığı "GES" uygulamasını eleştirdi:

AK Partili Tayyar bakanlığın açıkladığı

AK Partili Tayyar bakanlığın açıkladığı "GES" uygulamasını eleştirdi: Herkes Google'dan tercüme etmeye çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı dün akşam saatlerinde ekonomi için önemli bir hamle olan gelire endeksli senet (GES) uygulamasını duyurdu. Bakanlığın açıkladığı yeni uygulamaya ilk tepki ise AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. GES kararının kritik olduğuna ancak fazla anlaşılamadığına vurgu yapan Tayyar, "Herkes Google yardımıyla yazılı açıklamaları tercüme etmeye çalışıyor. Şu ana kadar karar mekanizmasındaki tek yetkili çıkıp tartışmalara açıklık getirmedi. Üzgünüm" ifadesini kullandı.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı'nın dün akşam saatlerinde ekonomide açıkladığı gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) uygulaması hakkında sosyal medyadan mesaj paylaşan AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, açıklanan kararın "çok kritik" olduğuna fakat anlaşılmadığına vurgu yaparak 'yetkilileri' eleştirdi.

"TEK YETKİLİ ÇIKIP TARTIŞMALARA AÇIKLIK GETİRMEDİ"

Kimsenin çıkıp konuya açıklık getirmediğini söyleyen Tayyar, "Google yardımıyla yazılı açıklamaları tercüme etmeye çalışıyor" dedi. Tayyar'ın mesajı şöyle:

 

Dün gece ekonomide çok kritik kararlar açıklandı. Herkes Google yardımıyla yazılı açıklamaları tercüme etmeye çalışıyor. Şu ana kadar karar mekanizmasındaki tek yetkili çıkıp tartışmalara açıklık getirmedi. Üzgünüm!

BAKANLIĞIN AÇIKLADIĞI GES UYGULAMASI NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk lirası cinsi varlıkların teşvik edilmesi amacıyla gelire endeksli senet (GES) ihraç edecek. Sadece gerçek kişilere sunulacak olan gelire endeksli senetler, ülke genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecek. Senetler 3 ayda bir kupon getirisi sağlayacak, ödemede asgari getiri garantisi olacak. Getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecek. Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında bakanlık tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ile çarpılması yoluyla belirlenecek. Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi talep toplama işlemleri 15 Haziran'da başlayacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

AK Partili Tayyar bakanlığın açıkladığı "GES" uygulamasını eleştirdi: Herkes Google'dan tercüme etmeye çalışıyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.