27 Nisan 2024, Cumartesi

AK Parti'den işçi ve Bağ-Kur emeklisine ek zam açıklaması:

AK Parti'den işçi ve Bağ-Kur emeklisine ek zam açıklaması:

AK Parti'den işçi ve Bağ-Kur emeklisine ek zam açıklaması: Oransal artışla iyileştirilecek

 

İşçi ve Bağ-kur emeklilerine ilave zam olup olmayacağını merak konusu olurken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuya açıklık getirdi. Güler, emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini açıklayarak, "Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili Güler, "Yasal düzenleme ocak ayının 3. haftasında Meclis'in gündemine gelecek. Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız, üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz." dedi.

Asgari ücrete yapılan zammın ardından memur ve memur emeklisine de yüzde 50 zam yapılmıştı. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı ise yüzde 37,5'te kalmıştı. Milyonların beklediği yeni zam haberine ilişkin AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den yeni açıklama geldi.

"EMEKLİ AYLIKLARI ORANSAL ARTIŞLA İYİLEŞTİRİLECEK"

Güler, işçi ve Bağ-Kur emeklisine yapılması planlanan ilave zamma ilişkin, "Yasal düzenleme ocak ayının 3. haftasında Meclis'in gündemine gelecek. Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

 

AK Parti'den işçi ve Bağ-Kur emeklisine ek zam açıklaması

 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAPILACAK KABİNE TOPLANTISINI İŞARET ETTİ

AK Partili Güler, söz konusu düzenlemeye ilişkin olarak ise, "Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız, üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Abdullah Güler AK Parti Zam Finans Politika Ekonomi Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.