28 Nisan 2024, Pazar

Adana'da termometreler 52 dereceyi gösterdi

Adana'da termometreler 52 dereceyi gösterdi

Türkiye'yi vuran sıcak hava dalgası mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Adana'da park ve bahçelerdeki termometreler 52 dereceyi görürken, besiciler ise sıcaktan kavrulan hayvanlarını soğutmak için buz dolu sular hazırlıyor.

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da termometreler 52 dereceye ulaştı. Gençler, sulama kanalında ölümüne serinliğe devam ederken besiciler ise koyunlarını soğuk suyla yıkayarak serinletti.

 

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Dünyada üst üste sıcaklık rekorları kırılırken Adana'da da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kentte sıcaklık gölgede 42,2 derece olarak ölçülürken park ve bahçelerdeki termometreler 52 dereceye ulaştı. Gençler sıcak hava dalgasından kurtulmak için sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı.

 

"BEN YANACAĞIMA LASTİKLER YANSIN"

Her yıl onlarca gencin boğulduğu kanalda ölümüne serinliğe atlayan çocuklar pes dedirtti. Bazı çocukların suya atlarken söyledikleri, "Seni çekeceğime el freni çekerim. Ben yanacağıma lastikler yansın" gibi cümleler ise güldürdü.

 

 

KOYUNLARA ÖZEL BUZLU SU

Adanalı besici Zafer Oğuz ise sıcaktan etkilenen koyunları için çareyi buzlu suda buldu. Hayvanlarının içtiği suya buz karıştıran Oğuz, ayrıca hortumla hayvanlarını adeta tek tek yıkadı. Yıkanan koyunlar daha sonra buzlu su içti.

 

Üretici Zafer Oğuz, "Son 1 haftadır sıcaklıklar inanılmaz derecede arttı. Öncelikle çatıdaki çinkoyu söktürdüm. Sonra da günde 2-3 kez hayvanları yıkatmaya başladım. Yoksa hayvanlar burada sıcaktan çatlayarak ölür. Sıcaklarla bu şekilde başa çıkıyoruz" diye konuştu.

 

 

Birçok besicinin bu uygulamayı yaptığını anlatan Oğuz, "Ben yıllardır böyle bir sıcak görmedim. İlk kez bu sene çatıdaki çinkoyu sökmek zorunda kaldım. Bütün meslektaşlarım şuanda hayvanlarını yıkıyor. Eğer yıkayıp hayvanları serinletmezlerse hayvanlar ölür. Dışarıda insanlar zor duruyor. Bu hayvanlar ne yapsın. Onlara bakmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Türkiye Adana Yaşam Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.