28 Nisan 2024, Pazar

73 bin lira maaşı az bulan milletvekilinin 67 bin lira huzur hakkı aldığı ortaya çıktı

73 bin lira maaşı az bulan milletvekilinin 67 bin lira huzur hakkı aldığı ortaya çıktı

73 bin lira maaşı az bulan milletvekilinin 67 bin lira huzur hakkı aldığı ortaya çıktı

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, milletvekili maaşlarının yüksek olduğuna ilişkin eleştirilere verdiği yanıtla yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren Lütfi Bayraktar'ın vekil maaşının yanı sıra kurumdan ayda 67 bin lira huzur hakkı aldığı öğrenildi.

 

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar'ın, yaptıkları işe göre milletvekillerinin aldığı 73 bin 379 liralık maaşı az bulduğunu açıklaması tartışmalara yol açmıştı. "Çok iyi para ama yapılan işe göre az. Rabbime hamdolsun fındığımız var, birikimimiz var vesaire. Yoksa bu maaşlarla milletvekillerinin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok" diyen Bayraktar'ın; FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi nedeniyle 67 bin lira maaş aldığı ortaya çıktı.

 

67 BİN TL MAAŞ ALIYOR

Geçtiğimiz günlerde milletvekili maaşlarının yüksek olduğuna yönelik eleştirilere yanıt veren AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, "Rabbime hamdolsun fındığımız var, birikimimiz var vesaire. Yoksa bu maaşlarla milletvekillerinin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok" ifadelerini kullanmıştı. Milletvekilliğinin yanı sıra FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenen Bayraktar'ın, bu koltuğu sebebiyle de ayda 67 bin lira maaş aldığı belirtildi.

 

"İSTİFA ETMESİ GEREK"

Sözcü'ye konuşan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan da Bayraktar'ın hem milletvekili hem de ticari faaliyet yürüten kurumda görev yaptığını belirterek bu durumun Anayasaya ve Meclis İç Tüzüğüne aykırı olduğunu dile getirdi. Bayraktar'ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Karan, "FİSKOBİRLİK'e geldiğiniz günden beri tek gayeniz olan siyasi kartvizite ulaştınız ama halen kurumun ne yakasında düşüyor ne de istifa etme erdemini gösterebiliyorsunuz. AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar'ın FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmesi yasal olarak da usulsüzdür. Ayrıca FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu, Bayraktar'ın görevini düşürmekle hükümlüdür." ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Milletvekili Hukuk Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.