20 Nisan 2024, Cumartesi

3 ilde eş zamanlı operasyon!

3 ilde eş zamanlı operasyon!

Müstehcen çocuk görüntüleri paylaşanlara yönelik 3 ilde eş zamanlı operasyon! 30 kişi yakalandı

İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, müstehcen çocuk görüntüsü paylaştıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 30 zanlı yakalandı. Şüphelilerin dijital mesajlaşma platformu üzerinden "House Of Gavats", "VIP Gizli Çekim" ve "Ahlaksız Grup" gibi isimlerle şifreli gruplar kurarak müstehcen video ve görüntüleri satışa sundukları tespit edildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dijital sohbet uygulamasında farklı grup kuran ve bu platformlardan müstehcen çocuk görüntülerini paylaşan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılıktan alınan izinle harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, dün bu şüphelilere yönelik İstanbul, Kütahya ve Bursa'da eş zamanlı operasyon başlattı.

 

 

ÇOK SAYIDA MÜHTEHCEN ÇOCUK GÖRÜNTÜSÜ BULUNDU

Çok sayıda adrese yapılan baskınlarda, 30 zanlının yakalandığı bildirildi. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda çok sayıda müstehcen çocuk görüntüsü bulunan telefon, bilgisayar, CD, flash bellek gibi dijital malzemelere el konuldu.

 

 

ŞİFRELERİNİ SİBER POLİS ÇÖZDÜ

Çocukların kullanıldığı müstehcen görüntüleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçları nedeniyle yakalanan 30 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polisiye soruşturmada yakalanan şüphelilerin, dijital mesajlaşma platformu üzerinden "House Of Gavats", "VIP Gizli Çekim" ve "Ahlaksız Grup" gibi müstehcen isimlerle şifreli gruplar kurarak çocukların kullanıldığı müstehcen video ve görüntüleri söz konusu mecralarda satışa sundukları anlaşıldı.

 

 

SORGULARI SÜRÜYOR

Bu yöntemle çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği, ödemelerin satıcı şüpheli tarafından belirlenen birkaç hesapta toplandığı ve bu hesaplar üzerinde yapılan analiz çalışmalarında şüpheli hesaplara para göndererek satın aldığı tespit edildi. Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhuriyet İstanbul Çocuk 3. Sayfa Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.