27 Nisan 2024, Cumartesi

21. Yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması geliyor!

21. Yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması geliyor!

2018 yılının en önemli olaylarından kabul edilen kanlı Ay tutulması milyonlarca insan tarafından heyecanla bekleniyor. 21. Yüzyılın en uzun Ay tutulması için geri sayım başladı. Peki, Kanlı Ay Tutulması da denilen ay tutulması ne zaman başlayacak? Tutulma nerelerden gözlemlenebilecek? Ay tutulmasının nasıl gerçekleştiği, saatleri ve etkilerinin neler

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?
2018-2020 yılları arasında ülkemizde gözlenebilecek 6 tutulmadan ikincisi 27 Temmuz akşamı gerçekleşecek. Tam ay tutulması 1 saat 43 dakika devam ederken, Ay tutulmasının toplam süresi ise 4 saati bulacak. Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan gözlenebilecek bu tutulma saat 20.13'de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erecek. Tutulmanın maksimumunun gerçekleştiği 22.30-01.13 saatleri arasında ay tamamen karacak. 2018'in son tutulması, 11 Ağustos'ta parçalı güneş tutulması olacak. Bu tutulmada ay, güneşin yüzde 75'ini örtecek. Bu tutulma ülkemizden görülemeyecek.
AY TUTULMASI NEDİR?
Dolunay, Ay tutulması, güneş tutulması… Tutulmalar çok eskiden beri bilinen gök olaylarıdır. Yer ve Ay, diğer gezegenler gibi Güneş’ten aldıkları ışınları yansıtarak kendilerini gösterirler. Ay, Yer çevresinde; Yer, Ay ile birlikte Güneş çevresinde yörünge hareketlerini yaparken Güneş’e dönük yüzleri aydınlık, öbür yüzleri karanlıktır ve karanlık tarafta uzayda birer gölge konisi oluştururlar. Ay, Yer’in gölge konisine girdiğinde Ay tutulması, Ay’ın gölge konisi Yer üzerine düştüğünde ise Güneş tutulması meydana gelir. Özetle ay tutulması, Ay ve Güneş Tutulmaları Ay, Güneş ve Yer’in uzayda birbirlerine göre konuşlanmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

21. Yüzyılın en uzun Kanlı Ay Ay Tutulması geliyor!

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.