18 Nisan 2024, Perşembe

13 şehirde MLKP'nin gençlik yapılanmasına operasyon!

13 şehirde MLKP'nin gençlik yapılanmasına operasyon!

13 şehirde MLKP'nin gençlik yapılanmasına operasyon! Gözaltına alınanlardan 3'ü Yeşiller ve Sol Gelecek'ten milletvekili adayı

Marksist Leninist Komünist Parti terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik İstanbul ve Eskişehir'in de aralarında olduğu 9 ilde operasyon düzenlendi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheliden 13'ü gözaltına alındı. Yakalanan 3 şüphelinin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nden milletvekili adayı olduğu belirtildi.

 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bugün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak Eskişehir merkezli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Isparta, Hatay, Kayseri, Çanakkale, Mersin'de operasyon gerçekleştirildi.

 

13 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonda, Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) gençlik yapılanması olan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) üye olduğu gerekçesiyle haklarında yakalanma kararı çıkarılan 17 şüpheliden 13'ü yakalandı. Operasyonlar çerçevesinde yapılan aramalarda ise elde edilen çok sayıda dijital materyale ve yasaklı yayına incelenmek üzere el konuldu.

3'Ü MİLLETVEKİLİ ADAYI

Şüphelilerden 3'ünün, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı olduğu öğrenildi. Emniyetteki sorgusu süren şüphelilerden Arefe Meryem Yıldırım'ın İzmir 1. Bölge 8. Sıra Milletvekili Adayı, Burcu Ayyıldız'ın İstanbul 1. Bölge 16. Sıra Milletvekili Adayı ve Muslum Koyun'un Eskişehir 3. Sıra Milletvekili Adayı olduğu belirtildi. Ayrıca Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de gözaltına alınan isimler arasında olduğu öğrenildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Gelecek Partisi Milletvekili İstanbul 3. Sayfa Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.