28 Nisan 2024, Pazar

1 yaşındaki kızı moral oldu, yaşadıklarıyla herkesi duygulandırdı

1 yaşındaki kızı moral oldu, yaşadıklarıyla herkesi duygulandırdı

Sakarya'da uygulama sırasında şüphe üzerine durdurulan aracın sürücüsünün kaçmak için hareket etmesi sonucu sürüklenerek ağır yaralanan polis memuru Günay Doğdu, 3,5 aylık yoğun tedavi sürecinin ardından 1 yaşındaki kızıyla aynı anda yeniden yürümeye başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Serdivan ilçesi Bağlar Caddesi'nde geçen yıl ekim ayında yapılan  uygulama sırasında şüphe üzerine durdurulan aracın sürücüsünün kaçmak için  hareket etmesi sonucu sürüklenen ve karşı yönden gelen aracın altında kalarak  ağır yaralanan motosikletli yunus timlerinde görevli Doğdu, 3,5 aylık tedavi  sonrası sağlığına kavuştu.
Boynunda ve vücudunda kırıklar olduğu için felç olma riskiyle karşı  karşıya kalan Doğdu, tedavinin yanında eşi, ailesi ve mesai arkadaşlarının da  desteğiyle ayağa kalkmayı başardı.
Doğdu, bir yaşındaki kızı Elif Göksu ile aynı anda yeniden yürümeye  başlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Görevinden bir süre uzak kalan Doğdu, ekip arkadaşlarının yanına  döneceği ve motosikletine kavuşacağı günü iple çekiyor.
"HİÇ PES ETMEDİM"
Polis memuru Günay Doğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulama  sırasında, cezaevi firarisi bir şüphelinin kullandığı aracın kaçmak için hareket  etmesi sonucu sürüklenerek karşı yönden gelen aracın altında kaldığını söyledi.
Ağır yaralandığını, iki gün sonra uyandığında hastanede olduğunu  anladığını anlatan Doğdu, "Uyandığımda bütün arkadaşlarım yanımdaydı. Tabii ben  sağ tarafımı oynatamıyordum. Kollarımda da alçılar vardı. Bir an şaşırdım.  Sağlamken güçlü kuvvetliyken kendimi bir anda yatalak buldum. Ondan sonra  öğrendim ki ağır bir şey yaşamışız." diye konuştu.
Doğdu, ameliyat edildiğini ve fizik tedavi gördüğünü aktararak,  sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu süreçte arkadaşlarım moral olsun diye hep yanımda oldu. Hatta  sürekli refakatçi olarak hastanede yanımda kaldılar. Gece gündüz yanımdalardı,  onların olması bana moral verdi. O an teşkilatımızın ne kadar birlik ve  beraberlik içerisinde olduğunu gördüm. Yapılanları duydukça gerçekten  teşkilatımla gurur duydum. Başta sayın Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya, Asayiş Şube  Müdürümüz Tansu Yıldırım, yunus arkadaşlarım, suçluların yakalanmasında müthiş  emek gösterdi. Hiçbiri bana olumsuz düşündürtmedi. Yataktayken bile 'Kalk, hadi  gidelim, göreve çıkalım' diyorlardı. O kadar iyi insanlar ki gurur duyuyorum  hepsiyle. Ben de ailemi, eşimi, çocuğumu düşünerek hiç pes etmedim. Yatakta bile  sürekli hareket yapmaya çalışıyordum, ellerimi, kolumu hareket ettirmeye  çalışıyordum. Herkesin desteğiyle kısa sürede gelişme gösterdik."
Doğdu, kaza sırasında ilk yardımın önemine işaret ederek, bilinçli  insanların kazazedeye müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.
Kaza sırasında boynunun kırıldığını, bilinçli müdahale olmaması  durumunda sakat kalabileceğini dile getiren Doğdu, "Boynumdan aşağısı tutmuyor  olabilirdi. Onun için lütfen herkes böyle olaylarda dikkat etsin. Bilinçsiz bir şekilde yaklaşmasınlar. Felç kalma durumum ortadan kalktı, güçsüz olan ayak ve  kollarım da fizik tedaviyle şu anda Allah'a şükür iyileşti. Ufak tefek şeyler  kaldı, onları da en kısa sürede halledip görevime dönmek istiyorum." diye  konuştu.
"ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM"
Mesleğini çok sevdiğini belirten Doğdu, "Mesleğimi çok özledim. 10.  yıldayım, şu ana kadar ne görev verdilerse en iyi şekilde yapmaya çalıştık.  Severek yaptığım bir iş. Birine yardım ettiğiniz zaman, güzel bir şey  yaptığınızda insan mutlu oluyor. En kısa zamanda döneceğiz inşallah.  Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Yunuslar hep birlik ve beraberlik içinde,  teşkilat olarak da öyle zaten." ifadelerini kullandı.
Doğdu, mesleğin gereği her an her şeyle karşılaşabildiklerine işaret  ederek, şunları kaydetti:
"İşimiz kötü niyetli insanlarla uğraşmak, onları yakalamak. O yüzden  hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamak lazım. Benimki biraz 'kaderin cilvesi' mi  diyelim artık, başa gelen çekiliyor. O yüzden başımıza geldi, böyle bir şey  yaşayacakmışız. Ama önemli olan bunu en kısa sürede atlatıp mesleğimize geri  dönüp en iyi şekilde hizmet etmek. Tekrar başarılı işler yapmak istiyoruz."
Hastane sürecinde bir yaşındaki kızı Elif Göksu'dan ayrı kaldığını  dile getiren Doğdu, kızının kendisini yeniden hayata bağladığını söyledi.
"O OLMASA BELKİ SÜREÇ DAHA UZAYABİLİRDİ"
Kızının büyük bir moral kaynağı olduğunu anlatan Doğdu, konuşmasını  şöyle sürdürdü:
"Kendi kendime, 'İyi ki hayatta var. O olmasa ne yapardım?' dedim.  Belki de daha gevşek davranırdım, süreç uzayabilirdi. Kızım yürüyemiyordu,  emekliyordu yeni yeni. Hastaneden çıkıp eve geldim. O zaman ben de doğru dürüst yürüyemiyordum. Duvara tutunup yürümeye başladım. O da duvardan tutup yürümeye  başladı. Sonra ellerimi bıraktım, yürümeye başladım, o da aynı şekilde yürümeye  başladı. Onunla beraber yürümeye başladık. Ayrı bir mutluluk verdi tabii. Onun  yürüyüşünü görmek, eşimin bizi böyle görmesi... Ailece Allah'a şükrediyoruz.  Eşimin bu süreçte çok desteği oldu. Tekerlekli sandalyedeydim, engelli bir  haldeydim. Her insan, engelli adayı olduğunu hiçbir zaman unutmasın. Öyleyken  böyle toparlanma süreci oldu. Şu anda doktorum izin verse gidip çalışırım."
Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yunus timleri, 17 Ekim 2018'de  Serdivan ilçesi Bağlar Caddesi'nde uygulama sırasında şüphe üzerine 34 NJ 3641  plakalı otomobili durdurmuş, sürücünün kaçmak için aracı hareket ettirmesi  üzerine sürüklenerek yaralanan polis memuru Günay Doğdu, Sakarya Üniversitesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.
Gözaltına alınan araç sürücüsü Ş.K. tutuklanmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sakarya polis memuru Günay Doğdu 1 yaşındaki kızı moral oldu yaşadıklarıyla herkesi duygulandırdı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.