27 Nisan 2024, Cumartesi

‘1. Ulusal Afşin Fotokamp’ etkinliği başladı

‘1. Ulusal Afşin Fotokamp’ etkinliği başladı

1. Ulusal Afşin Fotokampı Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Ulusal Afşin Fotokamp’ etkinliği başladı. (VİDEOLU)

                                                      Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven 

Tanır Mahallesinde, Hurman Çayı’nın yanı başına kurulan kamp alanında ‘1. Ulusal Afşin Fotokapm’ programı için bir araya gelen usta fotoğrafçılar ve katılımcılar, 3 gün boyunca yaklaşık 50 mahalleyi kapsayan 10 değişik rotayı takip ederek ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini fotoğraflayacak.

Kamp alanında gerçekleştirilen açılış programında konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Fotokamp etkinliğinin ilçenin ve bölgenin tanıtımı için çok önemli olduğuna değindi.

İlki düzenlenen fotokamp etkinliğini sürekli hale getirmek istediklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Bu organizasyonun fikir babası Afşinli fotoğraf sanatçımız Mustafa Ertekin’e, bizleri kırmayarak bu organizasyona katılan duayen fotoğrafçılarımıza ve ülkenin her köşesinden gelen fotoğraf meraklılarına teşekkür ediyorum. Şehrimizin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerimizin usta fotoğrafçılar tarafından kayıt altına alınması ve tanıtılması büyük bir fırsattı. Belediye olarak bu organizasyonu üstlendik ve ilçemizin güzelliklerini duayen fotoğrafçılarımıza sunduk. “

Afşin’in görsel arşivini oluşturmak ve gelecek kuşaklara aktarmak istediklerine değinen Güven, “Etkinlik ilerleyen zamanlarda daha da büyüyerek turizm gelirine dönüşecek. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle katılımcı sayısını sınırlı sayıda tutmak zorunda kaldık. 100 katılımcıyla sınırladık. 3 gün boyunca Afşin’in değişik güzergâhlarında Afşin’in doğal güzelliklerini, kültürel güzelliklerini fotoğraflayacaklar ve görsel arşiv oluşturulacak. Bu salgının ardından önümüzdeki yıllarda binlerce kişinin katılımının sağlandığı bir organizasyon haline getirmek istiyoruz. Şehrimizde turizm sayacının dönmesini sağlayacak ilk adımı attık. Katılımcılarımızın buradan güzel kareler ve güzel anılarla ayrılmasını temenni ediyorum.”

Afşin’in doğasıyla, tarihiyle ve turistik yerleriyle tanıtılması gereken bir ilçe olduğunu belirten Afşin Fotokamp Genel Koordinatörü Mustafa Ertekin ise, “Anadolu’nun her yerinde fotoğraf çekme fırsatı yakaladım. Son 5 yılda da Malatya’da düzenlenen fotokamp genel koordinatörlüğünü yaptım. Bu kamp organizasyonları değerli, saklı ve gizli kalmış doğamız, kültürümüzü ve tarihimizi gün yüzüne çıkartıyor. Fotokamp organizasyonlarının bunları başardığını gördük. Anadolu’nun her yerini görmüş bir olarak şunları söyleyebilirim. Afşin’imizdeki dağlar, ovalar, nehirler gibi zenginliği alabildiğine derin olan başka bir coğrafyaya rastlamadım. Bu organizasyona katkı veren herkese ve ülkenin çeşitli yerlerinden gelen fotoğrafçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Etkinlikte, Afşin Halk Ozanları Derneği tarafından konser verilerek, katılımcılara ikramda bulunuldu. Programa Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ile çok sayıda fotoğrafçı katıldı.

 

 

Haber Videosu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

‘1. Ulusal Afşin Fotokamp’ etkinliği başladı Hurman Çayı Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Mustafa Ertekin Afşin Belediyesi Afşin

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.