27 Nisan 2024, Cumartesi

1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Son dakika: Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarıyla yürütülen operasyondan kahreden bir haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının üs bölgesine açtığı ateş sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk'ün şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını açıkladı.


 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurtiçinde ve yurtdışında terör örgütlerine yönelik mücadelesi aralıksız olarak devam ediyor. TSK, Irak'ın kuzeyindeki bölgeden Türkiye'ye yönelik saldırıları durdurmak adına da bölgede görev yapıyor. Kahraman Mehmetçiklerimizin başarıyla görev yaptığı bölgeden ise bugün acı bir haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının üs bölgesine açtığı ateş sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk'ün şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını açıkladı.

 

"YARALI ASKERLERİMİZİN TEDAVİSİNE BAŞLANDI"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaralı askerlerin derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtildi. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

 

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Diğer yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit Mustafa Öztürk'le ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Akar, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı personeli adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim" dedi.

 

ŞEHADET HABERİ BABA OCAĞINA ULAŞTI

Şehidin Oğuzeli ilçesinin kırsal Karahan Mahallesi'nde yaşayan ailesine, Kaymakam Büşra Uçar ve askeri yetkililerce şehadet haberi verildi. Gözyaşı döken anne Zeliha ve baba Hasan Öztürk'ü yakınları teselli etti.

 

EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ile Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, şehit ailesini yalnız bırakmadı.

8 KARDEŞTEN BİRİYDİ

Ailenin 8 kardeşinden biri olan ve bekar olan şehidin, yarın düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Irak Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.