19 Mart 2024, Salı

Bakan Dönmez: 'Yeni haberle ilgili olarak Haziran ayını bekleyelim'

Bakan Dönmez: 'Yeni haberle ilgili olarak Haziran ayını bekleyelim'

Sakarya Gaz sahasında önemli bir ekonomik rezerv tespit edilirse paylaşılacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Haziran ayını işaret ederek ''Bizim beklentimiz 405 milyar metreküp rakamının üstünde ilavesi şeklinde olacak. Yeni haberle ilgili olarak Haziran ayını bekleyelim'' dedi.

Bakan Dönmez'in konuşmasından satır başları

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Sakarya Gaz sahasında önemli bir ekonomik rezerv tespit edersek paylaşacağız. Bizim beklentimiz 405 milyar metreküp rakamının üstünde ilavesi şeklinde olacak. Yeni haberle ilgili olarak Haziran ayını bekleyelim. Biz emin olmadan açıklama yapmıyoruz. O çalışmalar da Haziran ayı içerisinde tamamlanmış olur."

 

 "Ertuğrul Gazi gemisi günlük 20 milyon metreküp gazı sıvılaştırabilecek. Dünyada ilk olabiliriz; gaz halinde değil sıvı olarak da kara tankerlerine ikmal kabiliyetine gelişti."

 

"Şu anda sondajla alakalı görüştüğümüz birkaç kaynak var. Sondaj filomuzu artırmayı planlıyoruz. Satın alma ya da kiralama hangisi uygunsa o yola gideceğiz. Bir dördüncü gemi de olabilir. Karadeniz'deki iş programımızda ciddi bir artış var. Biz bunları millileştirdiğimiz için aslında daha da ekonomik çözebilir hale geldik."

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Bu yıl toplam 4 bin megavatlık YEKA yarışmalarını tamamlamayı planlıyoruz."

 

"Türkiye bugün yenilenebilir kurulu güç itibariyle bakıldığında Avrupa'da 5. sırada, dünyada ise 12. sırada. Özellikle de uluslararası raporlarda Türkiye'nin bu başarısının altı çizilerek sık sık seslendiriliyor."

 

"Bugün itibariyle baktığımızda altın kaynağımız bin 200 tonlara ulaşmış durumda. Hedefimiz 5 yıl içerisinde altında üretimi 100 ton seviyesine çıkarmak. 100 ton seviyesi ve üzerine çıktığınızda ilk 10 altın üreticisi ülke sıralamasına giriyorsunuz."

 

 "Sonuna kadar yerli kaynakları değerlendirelim. Yerin altında yatıp duran çıkartılmayan hiçbir kaynağın bugünkü nesle faydası yok. Biz gelecek nesillere önemli bir kaynağı kazandırmış oluyoruz."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Dönmez: 'Yeni haberle ilgili olarak Haziran ayını bekleyelim'

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.