28 Nisan 2024, Pazar

Mansur Yavaş'a alternatif arıyor!

Mansur Yavaş'a alternatif arıyor!

CHP, Ankara için Mansur Yavaş'a alternatif arıyor! İşte "Adayımız olsun" diye Kılıçdaroğlu'na sunulan isim

Yerel seçim öncesi CHP kulislerinden çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Mansur Yavaş'ın yerine farklı bir isim gündeme geldi. Adayın CHP içinden olması gerektiğini düşünen bazı partililerin Kılıçdaroğlu'na Levent Gök'ün ismin önerdiği konuşuluyor.

 

CHP'de Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş'ın yeniden aday olması beklenirken kulislerde önceki dönem milletvekillerinden Levent Gök'ün de büyükşehir için aday olabileceği konuşuluyor.

 

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yavaş için "Mansur Bey yeniden aday olmalı" demesine karşın, partide seçim sonrası başlayan "değişim" sürecini örnek gösteren partililer, "CHP'nin kendi içinden çıkardığı isimlere dönebileceğini" belirtiyor.

 

 

 

KILIÇDAROĞLU'NA ÖNERDİLER

Bu kapsamda yerel seçimlerde aday belirlenebileceğini belirten partililer, aynı durumun Ankara için de geçerli olduğunu söylüyor. Kılıçdaroğlu'na da Gök'ün adının önerildiği kaydediliyor. Ankara'da Yavaş'ın yeniden adaylığı konusunda kararsız olan partililer, "Meral Hanım 26'sında açıklama yapacak, ondan sonra Mansur Bey'in tavrı nasıl olacak? O zamana kadar sayın Gök'ün adı da adaylık için geçen isimler arasında" bilgisini paylaşıyor.

 

 

 

BABACAN'IN SÖZLERİ KAMÇILADI

Ayrıca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "CHP'nin kendi başına seçim kazanması mümkün mü ya?" açıklamasını örnek gösteren partililer, "Biz kendi geleneğimizden bir aday göstermediğimiz zaman karşılaştığımız açıklamalar bunlar oluyor. Neden CHP kendi başına kazanamasın ki? Bu gibi açıklamalar olmaması için Ankara'da kendimizden bir aday gösterebiliriz. Sağ değil, CHP'li bir adayımız olsun" değerlendirmesini yapıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.