27 Nisan 2024, Cumartesi

“Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar''

“Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar''

Cezaevinde ölen muhalif lider Navalny’nin annesi: “Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar''

Cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya, oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını belirterek, “Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar” dedi.

Tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat’ta hayatını kaybeden Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya, oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını söyledi. Navalnaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teşhis için oğlunun kendisine gösterildiğini belirterek, “Az önce Salekhard şehrindeki araştırma komitesi binasından çıktım. Dün akşam beni gizlice morga götürdüler ve bana Alexei’yi gösterdiler. Ellerinde hazır olduğunu gördüğüm tıbbi ve hukuki belgeler vardı. Ben de tıbbi ölüm belgesini imzaladım” dedi.

“Zaman senden yana değil, ceset çürüyor diyorlar”

Yasalara göre oğlunun cenazesinin hemen kendisine teslim edilmesi gerektiğini belirten Navalnaya, “Bunun yerine bana baskı yapıyorlar. Benim yerime Alexei’nin nerede, ne zaman ve nasıl gömülmesi için kararlar alıyorlar. Benim karşımda Kremlin’den veya Soruşturma Komitesi’nin merkezinden talimat alıyorlar. Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar. Beni bir mezarlığa götürüp orada, ‘Bak oğlun burada yatıyor’ demek istiyorlar. Bunu istemiyorum. Beni tehdit etmeye başladıkları için bu videoyu kaydediyorum. Gözlerimin içine bakarak, eğer gizli bir cenazeyi kabul etmezsem oğlumun cesedine bir şey yapacaklarını söylüyorlar. Zaman senden yana değil, ceset çürüyor diyorlar” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar Cezaevi Rus muhalif lider Alexei Navalny

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.