Naci Görür, Stres alanlarında değişim var

Naci Görür, Adana'daki depremin ardından Savrun fayını işaret etti: Stres alanlarında değişim var

Star Güney

Adana'nın 5.5 şiddeti ile sallanmasının ardından Profesör Naci Görür, 2 gün önce dikkat çektiği Savrun fayını yeniden işaret etti. 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede değişimler olduğunu belirten Görür, "Adana depremi Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" ifadelerini kullandı.

 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 2 gün önce Malatya depremleri üzerinden Savrun fayına değişimler gözlendiğini belirten Görür, bugün de "Adana depremi Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" dedi.

 

"SAVRUN FAYI STRES ALANI DEĞİŞİMİNE BAĞLI OLARAK OLUŞUYOR"

Görür 2 gün önce Malatya'da meydana gelen 4 şiddetindeki depremlerin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savrun fayına dikkat çeken Görür "Malatya-Uluköy depreminden sonra Tatlar-Nurhak ve Topallar-Saimbeyli'de 4,1 ve 4,0 iki deprem daha oldu. Tatlar depremi Çardak Fayı üzerinde ve artçı, diğeri ise Savrun Fayı yakınında. Bu deprem de 6 Şubat depremlerinden sonra Savrun Fayı üzerinde stres alanı değişimine bağlı olarak oluşuyor olsa gerek, sevgiyle" dedi.