19 Nisan 2024, Cuma

Zabıta'dan 8 işletmeye kapatma cezası çıktı!

Zabıta'dan 8 işletmeye kapatma cezası çıktı!

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde usulsüz ekmek üretimi gerekçesiyle içerisinde Akdo ve Akmansoy'un da bulunduğu 8 işletmeye kapatma cezası çıktı.

 

Onikişubat Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki ekmek üretimi yapan ancak ruhsatında ekmek üretim izni olmayan işletmelerle ilgili denetime çıktı.

 

Önceden yapılan uyarılara rağmen ekmek üretimine devam ettiği belirlenen 8 işletme hakkında kapatma kararı çıktığı öğrenildi.

 

Kararı uygulamak için işletmeleri gezen İlçe Zabıta Ekipleri, esnafın tepkisiyle karşılaştı.

 

2010 yılında çıkan düzenlemeye göre unlu mamuller imalatı ruhsatı olan müesseselerin ekmek üretiminin yasaklandı.

 

Kent genelinde pide fırınları ve unlu mamul satışı yapılan işyerleri arasında ayrımcılık yapıldığını iddia eden bir işletmeciyle zabıta arasında sözlü tartışma yaşanırken, o anlar ise gazeteciler tarafından kayıt altına alındı.

 

İşletmeyi kapatmak ve mühürlemek için gelen Onikişubat Zabıta Müdürü Zeynel Abidin Boz, esnafın tepkisiyle karşılaştı.

 

Ruhsatı olmayan işletmelerin kapatılmasına ilişkin kararın uzun zaman önce alındığını ve bunu ötelediklerini belirten Boz, "Biz yardımcı olmak istediğimiz için bunu öteledik. Bugüne kadar bir şey demedik ama verdiğimiz süre bugün doldu. Bazı işletmelere kapatma kararı uygulandı, diğer işletmelere de buraya da uygulanacak." dedi.

 

İşletmeci Hasan Akkuş, zabıta ekiplerine ve müdür Boz'a tepki göstererek, şunları söyledi:

 

"Siz sütten çıkmış akkaşık değilsiniz, adamına göre muamele yapıyorsunuz. Bu işletmelerin kapatılmasını isteyenler Maraş Fırıncıları değil mi? Avukat tutmuş vekil tutmuşlar. Bende hakkımı arıyorum ve işletmemi mühürlettirmiyorum. Resmi idare gelsin ne müdahale yapıyorsa yapsın."

 

Tartışma sırasında Akdo ve Akmasyon örneğinin verilmesi üzerine Zabıta Müdürü Boz, aynı cezai işlemin onlar içinde uygulanacağını ifade etti.

 

İşletme sahibi Akkuş, "Defalarca Meclis kararı çıkmış, kapatma kararı olan işletmelere defalarca es geçildi. Defalarca bu işletmeler kapatılmadı. Çünkü, meclis kararıyla kapatma çıkmış ve kapatmadılar. Benim hepsinden bilgim var. Ben bu bilgilerin arkasına gizlenipte veya bunları kendime siper alıpta şunu yapıyorsunuz karakterinde bir insan değilim. Bende hakkımı arıyorum. Ben butik işletmeyim. Ben burada sadece somun ekmeği yapmıyorum ve somun ekmeği yapıpta dışarıya çıkıpta müşteri müşteri gezmiyorum. Buraya gelen müşterilerime hizmet için iki simit alıp bir de ekmek alıyor. Unlu Mamüller işletme belgem var. Niye ekmek, taştan topraktan mı üretiliyor. Bana Unlu Mamüllerin açılımının yapın. Ondan sonra deyin bana" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Onikişubat Zabıta'dan 8 işletmeye kapatma cezası çıktı! Kahramanmaraş Onikişubat Zabıta Müdürlüğü ekipleri ekmek Akdo Akmansoy

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.