19 Mart 2024, Salı

Türkoğlu Turizmde De Adından Söz Ettirecek

Türkoğlu Turizmde De Adından Söz Ettirecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü adına Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü ile Türkoğlu Belediye Başkanlığı arasında Arkeolojik kazı çalışmaları için protokol imzalandı.


Türkoğlu Belediyesinin katkılarıyla bu yaz ilkini gerçekleştireceği Gavur Gölündeki tarihi Maraş antik filin kazı çalışmalarıyla ilgili Türkoğlu Belediyesi ve Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan bu Protokolle açıklama yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Kültür Turizm Bakanlığı, MTA (Maden, Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü) ve Türkoğlu Belediyemiz ile birlikte Türkiye ‘de ilk defa büyük bir Fil Arkeo Antik parkı oluşturularak İlçemizi ve Şehrimizi kültür turizminde daha güzel yerlere taşıyacağız.

Şehrimiz , bugüne kadar birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olarak son yıllarda şehircilik anlamında geliştiği gibi iki büyük kazısıyla da (Domuz tepe höyüğü ve Gavur Gölü) inşallah önümüzdeki süreçte turizm sektörüne önemli bir katkıda bulunacak. Fil Arkeo Antik Parkı, Gavur Gölü'nün 1969 yılının daha önceki doğal halini yansıtacak, kazı çalışmaları sonrasında gün yüzüne çıkartılacak fil fosillerini bu Arkeo parkımızda sergileyeceğiz.”dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Türkoğlu Turizmde De Adından Söz Ettirecek Türkoğlu Belediyesi Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.