19 Mart 2024, Salı

Koronavirüse Karşı Kobilere 3 Lü Koruma Paketi

Koronavirüse Karşı Kobilere 3 Lü Koruma Paketi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Başkanı Sami KERVANCIOĞLU KORONAVİRÜSE KARŞI KOSGEB’TEN KOBİ’LERE “3’LÜ KORUMA PAKETİ” açıklamasına ilişkin yazılı bir değerlendirmede bulundu.

Kervancıoğlu değerlendirmesinde şunları kaydetti:

Koronavirüs salgınını çalışma dünyasına ve özellikle de küçük ve orta boy işletmelere etkilerini sınırlamak için alınan önlemlere KOSGEB de katıldı.  KOSGEB tarafından, yeni tip korona virüs (KOVID-19) salgınının etkileriyle mücadele için "3'lü Koruma Paketi" geliştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank tarafından açıklanan ve korona virüse (KOVID-19) karşı KOBİ’lere kalkan olacağı bildirilen “3’lü koruma paketi” KOSGEB vasıtasıyla üç ayaklı bir planlamayla devreye alındı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) olarak konuyla ilgili üyelerimize yönelik yaptığımız bilgilendirme şöyle:

KOSGEB tarafından, yeni tip korona virüs (KOVID-19) salgınının etkileriyle mücadele için "3'lü Koruma Paketi" geliştirilmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank tarafından, korona virüse (KOVID-19) karşı KOBİ’lere kalkan olacak 3’lü koruma paketi açıklanmış olup ilgili kuruluş olan KOSGEB vasıtasıyla üç ayaklı bir planın devreye alındığı duyurulmuştur.

KOBİ’lere KOVID-19 kalkanı kapsamında;

•    Alacaklar 3 ay ertelenecek.

•    Projeler 4 ay uzatılacak.

•    Koruyucu sağlık ürünleri üretimine ilave destek verilecek.

 

Paket çerçevesinde:

•    KOSGEB'in TEKNOYATIRIM Destek Programı kapsamındaki ürün listesine yeni ürünler ilave edildi. Dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske ve eldiven gibi ürünleri yerli imkânlarla üreten işletmeler, KOSGEB'in TEKNOYATIRIM Destek Programından, salgın riskinin ortadan kalktığı resmi makamlar tarafından duyurulana kadar faydalanabilecek. KOSGEB kurulları normalden daha hızlı bir şekilde karar alıp, desteklenecek projeleri kısa zamanda belirleyecek. Ödemeler de ivedilikle yapılacak.

•    KOSGEB'in geri ödemeli olarak verdiği destekler kapsamında 30 Haziran 2020'ye kadar olan alacakları ertelenecek. KOBİ'lerin 30 Haziran 2020 tarihine kadar KOSGEB'e yapması gereken ödemeler 3 ay ötelenecek. Vade sayısı değişmeyecek. Herhangi bir yasal faiz de alınmayacak. Bu karardan, daha önce KOSGEB alacaklarının ertelenmesi kararlarından yararlanan KOBİ'ler de faydalanabilecek.

•    Proje süresi yükümlülüklerini ya da girişimcilik programı yükümlülüklerini 11 Mart 2020 ve sonrasında yerine getirmesi gereken işletmelere, 4 aya kadar ek zaman verilecek. Böylece projeler kesintiye uğramamış olacak. Karar süreci hızlandırılacak, yeni bir kurul kararına gerek duyulmaksızın talep eden KOBİ'lere gerektiği anda süre uzatımı hemen sağlanacak.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Koronavirüse Karşı Kobilere 3 Lü Koruma Paketi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.