19 Mart 2024, Salı

Belediye başkanı Okumuş, ‘Her Masa Bir Sınıf Olsun’

Belediye başkanı Okumuş, ‘Her Masa Bir Sınıf Olsun’

Türkoğlu Belediyesi bu defa da "Her masa bir sınıf olsun" projesi kapsamında evlerinde uygun ders çalışma ortamı olmayan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 150 adet ders çalışma masası dağıtımını gerçekleştiriyor.

Belediyeciliğin, teknik hizmetlerin yanında sosyal faaliyet çalışmalarının da yürüttüğünü söyleyen Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Eğitimin uzaktan yapılmaya başlaması üzerine öğrencilere katkı sağlamak için "Her masa bir sınıf olsun" adlı projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Evde uygun ders çalışma ortamı olmayan öğrencileri tespit edip çalışma masaları dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Eğitimlerine okuldan değil evlerden devam edilmesi kararı alınan öğrencilerimize, biz de gönüllülerden ve belediye personellerinden oluşan bir ekiple, ilçemiz sınırlarında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşarak, çocukların daha sağlıklı ortamda ders çalışabilmelerine katkı sağlamak istedik.

İlk etapta masaları dağıtıyoruz. Onun ardından da ihtiyaç duyan öğrenciler için internet imkanı sağlayacağız.

Belediye Başkanımız Osman OKUMUŞ, öğrencilere masanın yanı sıra kırtasiye seti de verdiklerini, ailelerine de gıda ve hijyen malzemesi yardımında bulunduklarını ifade ederek; "Tabiri caizse sınıfları evlere getiriyoruz. Kendi çocuklarım da uzaktan eğitim alıyorlar. Onları gördüğüm için, ihtiyaç sahiplerinin daha aktif derslere katılabilmeleri adına eksik olan malzemeleri gidermeye çalışıyoruz.

Dağıtıma ilk olarak öksüz ve yetim öğrencilerden başladık, diyerek konuştu.

 

'Öğrenciler Destekten Memnun.'

Öğrencilerden Cansu Kıllı'da bundan sonra derslerine kendi masasında çalışacağı için mutlu olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Pınar Nazlı da masasını çok beğendiğini ve artık her gün derslerine daha düzenli bir şekilde çalışabileceğini söyledi.

Öğrenci velisi Zerrin Kıllı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başladığından bu yana masa almayı düşündüğünü ancak imkanlar el vermediği için alamadığını belirterek, "Allah razı olsun. Tam zamanında yetiştiler. Allah emeği geçenlerden razı olsun." diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Belediye başkanı Okumuş ‘Her Masa Bir Sınıf Olsun’ Türkoğlu Belediyesi Osman Okumuş

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.