29 Mart 2024, Cuma
F.ALPER GÜLTEPE

F.ALPER GÜLTEPE

Lokması Boğazında Kalanlar!

11 Nisan 2019, Perşembe 17:50

Takip Edin

Günler geçmesine rağmen hâlâ dilimizde bitmeyen… Hile, hurda aldı başını gidiyor. Yemek yerken bir şok haber duyarsınız ve lokma boğazınızda kalır, geçmek bilmez!

Kim, ne zaman, nerede dur diyecek bilemiyoruz? Herkesin sırtında kılıç, karşısına çıkana sallayıp duruyor. Ne haklı diyor ne de haksız…  

Hâlâ dilimizden düşürmediğimiz seçim sloganları devam edecekmiş?

İstanbul’un YSK kararıyla yeniden sayıma gitmesi, Ankara’nın CHP tarafından alınması… Bakalım sonuçlar ne gösterecek?

Bir erken seçim yolu görünüyor mu acaba?

O ZAMAN İstanbul için şunu söyleyelim mi :

13 NİSAN’DAN SONRA İSTANBUL’A

BİR: Ya Yıldırım düşecek!

İKİ : Ya da şükür namazı kılınacak!

 

**

BİTMEK BİLMEYEN SALLAMALAR!

 “Gına geldi” vallahi... İki muhabbet edelim diyorsunuz hemen: “Yahu başka aday mı yoktu?” sorularıyla savaşıyorsunuz. Savaş olsa herkes birer silah kuşanıp çıkacak dışarı! Oysa Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP'li Zeydan Karalar şu cümleyi sarf etmişti: “Biz bir zafer kazanmadık. Zafer düşmanla yapılan savaşta kazanılır.” demişti.

Eee sonuç?

SONUÇ ŞU:

Daha iyi yapan varsa gelsin adaylığını koysun,  Meclise dahi giremezken nasıl olacak da Belediye Başkanlığını kazanacak? Anlamadım. Hadi hepsini geçtim herkes özgür, adaylığını koyar. Şener Şen’in “Züğürt Ağa” filminde bir replik var ya hani, tek oy çıkıyor sandıktan tüm seçmen tek oy’a sahip çıkıyor.

BU DURUMDA:

Seçim başlarında aslan gibi kükreyen bir aday vardı. Sahi ne oldu ona ve yanındakilere? Dulkadiroğlu meclis listesine baktım da CUMHUR İTTİFAKI ve CHP’den başka meclise giren yok!

Bu arada memletin sucuklarını ve samsalarını çok övdü şehir dışında yaşayan dostlarım. İstanbul ve Ankara’dan oldukça fazla sipariş aldım. Malum bir süre uzak kalacağım da!

 

**

HÜZÜN VE SEVİNÇ BİR ARADA YAŞANDI YAŞANMASINA DA…

Çıkarlarına ters düşenler, SN. ERKOÇ’un vedasına bir hayli üzülmüş gördüm. Yapmayın ağabeyler, ablalar, yiyimciler, giyimciler, taklacılar… Üzülmeyin yahu! Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör mazbatasını aldı.  Yavaş yavaş kolları sıvayın diyeceğim amma YE-MEZ-LERRR…  Hayrettin Bey bu işi iyi biliyor. Ne de olsa kalemi ile düşünceleri aynı, o yüzden büyük bir mücadele bekliyor.   Hayretin Bey, ilk önce şu zar atan ekibi temizlemeli? Sonrası zaten kendiliğinden gelecektir. Ayrıca radar görevi göreceğinden eminim, şimdiden başarılar diliyorum. Lakin başarıyı Başkanlıkta göstereceği performanstan dolayı değil –zirâ zaten bu işin kitabını yazmış biri-  başarıyı biraz önce sözünü ettiğim ve temizlemesi gereken ekip için diledim.

Kısaca lokması boğazında kalanları da unutmadık. 

 

**

ONİKİŞUBAT SAYESİNDE ŞEHİR BÜYÜYECEK!

Hanefi Mahçiçek 2023 EXPO ile damgayı öyle bir vurdu ki deprem etkisi yarattı! Kahramanmaraş resmen radyo deyimiyle “COVER” oldu. Bu bağlamda memlekete turist akını başlayacak.

Eğitim konusunda ise verdiği önem ayrı bir diploma diyebilirim. Sekiz yaşındaki yeğenim Talha Utku, Hanefi başkanın fotoğraflarını gördüğünde, “Hanefi Mahçicek, Hanefi Mahçicek!” diyor.

Övünelim biraz, yeğenim İsmail Kurtul İlkokulunun düzenlemiş olduğu yüzme yarışmasında gümüş madalya aldı!

Hanefi Başkana da mazbatasından dolayı hayırlı olsun dileklerimizi iletelim…

 

**

NECATİ OKAY’IN ZAFERİ…

Geçenlerde bir gazeteci ağabeyimizle Göksun’da idik… Şöyle bir muhabbet geçti başkanlarla ilgili: Telefonlara artık hiç bakmazlar. Böyle bir izlenim neden var? Hadi bir kişi bakmaz bakmaz da bunu bütün başkanlara yüklememek gerekiyor. Konuşma esnasında karşı taraf şu cümleyi kurdu:

-Necati Bey bakmaz telefona…

-Aradın mı Necati Bey’i?

-Hayır, aramadım.

-Aramadan neden ön yargılı davranıyorsun?

Naçizane, o arkadaşımız birkaç gün önce aradı beni: “Alper Bey, Necati Başkanı aradım. Eee... Açtı telefonu… Hafiften güldüm. Dediğiniz gibi ön yargılı yaklaştım kusura bakmayın, dedi. Kapattıktan sonra da kendi kendime “Necati Başkan sen telefona bakmasaydın ben duman olmuştum duman…”

Benim tanıdığım Necati Bey alçak gönüllü, kadir kıymet bilen, karşısındaki insanı kırmamak için kendini kıran bir insanken bence önyargıları kıralım. Başkanların hepsini arayın hiçbiri bakmasa dahi Necati Bey bakar telefona…

Bu arada şunu da ekleyim:

Bakmasalar dahi sonuçta Belediye Başkanıdır, işi gücü vardır. Herkes arayacak olsa ohoo..!

 

**

ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ VE DONDURMA FESTİVALİ…

İkincisini geçen yıl yaptık. Yenilikler her zaman için önemlidir fakat Adana Portakal Çiçeği Festivalini de gördük. Bu yıl şöyle bir değişiklik yapsak ve insanları çekmek için farklı organizasyonlar yapsak olmaz mı?

Mesela Trabzon Caddesinde değil de stadyum da yapılsa veya KAFUM’da… Daha profesyonel, açısı geniş sunucular, dondurmanın çeşit çeşit şekillerini giymiş insanlar olsa olmaz mı?

Yahu hepsini de benden beklemeyin insaflı olun azıcık! Bana da soracak olursanız, “Sen ne yapacaksın?”  motosiklet konusunda büyük bir ekibi size getirebilirim.

Hadi siz düşünün, ben de müsaade isteyeyim.

Kalın sağlıcakla…

Makale Yorumları

  • cengiz

    cengiz

    12.04.2019 12:35

    ne hikmetse herkes almış başını bir seçim havasına... Bu ülkede hiç başka problem yok mu allah aşkına

  • SAVAŞ ÖNCÜ

    SAVAŞ ÖNCÜ

    12.04.2019 12:36

    Gel gelelim anadolunun bir çok ilçesine, kim bu ilçelere gidip gezip gördü acaba? ve insanların nelerle mücadele ettiğini hanginiz ve ya hangimiz biliyor. Cık hiç biriniz herkes kendi egosunu kendi cebinden başka bişey düşünmüyor. acı bir tablo

  • CEMİLE

    CEMİLE

    12.04.2019 17:09

    Elimizde sihirli değnek yok ki dokunalım. istanbul. 13 üne az kaldı, bakalım kimin olacak?

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.