23 Nisan 2024, Salı
F.ALPER GÜLTEPE

F.ALPER GÜLTEPE

“Davul” ile karşılayıp “Chopin” İle Uğurluyoruz

13 Mayıs 2019, Pazartesi 16:00

Takip Edin

Evet evet, Chopin'in marşı…

Halk deyimiyle cenaze marşı olarak bilinir. Chopin ve kendi yazdığı (Marche Funebre) cenaze marşı olarak kullanılıyor. Diyeceksiniz ki ne alaka? Şöyle ki, siyaset o kadar ağır bedeller ödetiyor ki ya herkes bu bedellerin bedelini alıyor ya da Chopin'in marşı ile bedel ödüyor.

Ramazan davulu ne alaka diyecek olursanız da:

Hemen ona da gelelim;

Çevremizde o kadar çok ramazan davulcusu var ki, a şahsı makama geldiğinde alıyor eline başlıyor “dumbada dum dum…”  Bir zamanlar bu şehrin başbakan yardımcısı SN. Veysi Kaynak’ı, daha düne kadar Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç’u ramazan davulu ile karşılıyorlardı. Şimdi ise Chopin'in (Marche Funebre) cenaze marşıyla da uğurluyorlar! Şimdi bu uğurlamacıları kimse bilmiyor mu?  

Oysa rahmetli Turgut Özal bu marş ile uğurlanmak istemiyordu, yine de ugurladılar o ayrıdır.

Bilmem anlatabildim mi! Kısaca güvenin alt üst olduğu, ramazan davulu ile güne uyanıp Chopin'in cenaze marşıyla yastığa başımızı koyduğumuz zaman dilimi diyebiliriz. Allah şimdi ki siyasi cenaha güç kuvvet versin.

Kısacası iyileri öldürüp kötüleri yaşattığımız bir zamandayız. Sonrada kötülerden kötülük gördüğümüzde iyilere sarılıyoruz, hadi be oradan!

 

RAHMETLİ DİLBER AYI YAŞAMI BOYUNCA HERKES SEVERDİ!

Mekânı cennet olsun!

Kahramanmaraş’lılar olarak Dilber AY’ın cenazesine ya da taziyesine gittiniz mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve birçok bakanlar kızı Filiz hanımı arayıp taziye dileklerinde bulunurken, Kahramanmaraşlılar birkaç kişi hariç neredeydiniz?

İstisnalar var mesela Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör arayarak taziye dileklerinde bulundu. Var mı daha ötesi yok ki?

Bu arada belki de arayan soran başkanlar ve siyasetçiler vardır, fakat bizim onlardan haberimiz olmadığı için adını diyemiyoruz.

Hep diyorum bunu “SOSYAL MEDYA KAHRAMANLARIYIZ” diye…

Oysa Dilber Ay Kahramanmaraş’ı ve hemşerilerini çok severdi. Kahramanmaraş’ın tanıtımını öyle fazla yaptı ki hak etmedi.

Eğer ki;

İşin ucunda rekabet olsaydı,

İşin ucunda menfaat olsaydı,

İşin ucunda çıkar olsaydı Rahmetli Dilber Ay’ın cenazesindeki Kahramanmaraş’lıların akınına uğrardı!

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun bizzat aradığını çoğu kimse bilmiyordu.

 

SÜMER ORTAOKULU VE BAŞARISI…

Gördük genç kızlarımızın başarısını ayaklarına, gönüllerine ve hocalarına Allah güç kuvvet versin.

Yıldız kızlarımız adını Türkiye finaline yazdırdı, finale de kalırsa yurtdışında okullarını temsil edecekler. Hadi yolunuz açık olsun yıldız kızlar. Elbette bu uğurda okul müdürü Mehmet Sakar’a, hocalarımız Harun Jira ve Davut Şahinkaya’ya ve başarılar diliyorum. Sayın hocalarımız şunu unutmayın yolun başındasınız, celfinsiniz… Türkiye finallerine adınızı çıkardınız ya kanadınızdan tutacak çok olacaktır. Sırtınız yere gelmez alimallah (!)

 

KAYMAKAM KADİR OKATAN VE MEB HARUN KURT

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ben Sporcunun Zeki Cevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim" sözünü hatırlatarak; Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan’a, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt’a teşekkür ederim. Gençlerimize sizin gibi müdürler, amirler sahip çıktığı sürece sırtları yere gelmeyecekti.

Not: Sümer ortaokulu genç kızlarımıza Kahramanmaraş olarak destek çıkalım ki, yarın bir gün hem Kahramanmaraş’ı hem de okullarını iyi savunsunlar. Öyle değil mi Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan markası dondurma şehrimiz.

 

YEREL GAZETELER ÖLÜYOR AMA…

Vurun diyorlar vurdukça tekmeliyorlar!

Siyaset bitti ya ne de olsa vuran vuruyor… Eee hata kimde ey gazeteci dostlarım; yazarlarım, saha muhabirlerim, spor yazarlarım, gazete sahiplerim hata kim de? Kahramanmaraş üç-beş kişi haricinde kimse kimseyi yerden yere bel altından asla vurmadı.

Şimdi ne oldu?

Bel altından gazeteler vuruldu. Anadolunun hiçbir şehrinde bu denli bir yerele sahip çıkmama yok. Birkaç işadamı ve birkaç firma var destek olan… Yerelde hakkını verecek tabiî ki, “armut piş ağzıma düş” derse olmaz. Gidip bakın Bursa’ya, İzmir’e, Kocaeli’ne…

Sahip çıkın Kahramanmaraş…

Sahip çıkın Ey bürokratlar…

Sahip çıkın Ey başkanlar yerelinize sahip çıkın.

 

HAFTA SONU GAZETECİLER CEMİYETİ OLARAK

Garbi Cafe de iftar proğramında bir araya geldik. Mekanın sahibi olan Cafer Tatlıbal ise böyle güzel bir mekanda güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim . Güzel bir dayanışma ve hoş sohbetler oldu. Birlik ve beraberlik içerisinde gelişen sohbette gazeteciliğin zor zamanlarının yaşandığı vurgulandı.

Teşekkürler SN. Sermet Çuhadar ve ikinci ev sahibi Cemil Toktay, hiç gücenmeden servisleri tek tek kontrol etti SN. Toktay eline sağlık.

KALIN SAĞLICAKLA…

 

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.