19 Nisan 2024, Cuma

İşte Türkiye tarihinin en uzun soyadı!

İşte Türkiye tarihinin en uzun soyadı!

Türkiye tarihinin en uzun soyadının hangisi olduğu merak ediliyor. Şu ana kadar ülkemizde en uzun soyadı olarak bilinen soyadının, "Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu" olması, duyanlarda büyük şaşkınlık yaratıyor.


Türkiye'de birbirinden ilginç soyadları var. Bu soyadlarından bazıları uzun bazıları da kısa. Ancak Türkiye tarihinin en uzun soyadı, diğerlerine hiç benzemiyor. Hatta bu soyadı duyanlar kısa süreli bir şaşkınlık yaşıyor.

 

 

ŞU ANA KADAR KAYITLARA GEÇEN EN UZUN SOYAD

Türkiye'de şu ana kadar kayıtlara geçen en uzun soyad, "Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu" olarak biliniyor. Bu soyadın kaç kişi tarafından taşındığı bilinmezken, rakiplerinin ise kelime sayısı açısından çok daha geride olduğu ifade ediliyor.

 

BİR İSİM DAHA VAR

Diyarbakırlı Mehmet Neytullah Uçarturnagurbetgezer de Türkiye'de en uzun soyadın kendisinde olduğunu iddia ediyor ancak Uçarturnagurbetgezer'in soyadı, "Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu" soyadından harf sayısı olarak daha az kalıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

yaşam haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.