19 Nisan 2024, Cuma

Sehpanın boyutu Avrupa'ya bir mesaj mı?

Sehpanın boyutu Avrupa'ya bir mesaj mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in Rus Sanatoryum'daki görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü. Görüşmenin basına açık kısmında ise kameralara yansıyan sehpa detayı dikkat çekti.

 

Rus yetkililer, Putin-Erdoğan görüşmesine küçük bir masa koyarak yakınlık mesajı verdi. Öte yandan geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Putin-Macron görüşmesindeki devasa masa gündem olmuştu. Siyaset uzmanları bu durumu "Rusya-Fransa arasındaki ilişkiler kritik seviyede" olarak nitelendirmişti.

"AVRUPA'NIN GAZI TÜRKİYE ÜZERİNDEN ALMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Görüşmenin basına açık kısmında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tahıl anlaşmasıyla ilgili gelişmeleri, bölgemizdeki son durumu ve Suriye'deki gelişmeleri ele alacağız. Avrupa'nın Rus gazını Türkiye üzerinden alması çok önemli. Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili de etraflıca bir görüşme yapacağız. Bugün böyle bir fırsatı bulduğumuz için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum" dedi. ifadelerini kullandı.

SEHPA DETAYI GÖRÜŞMEYE DAMGA VURDU

Öte yandan görüşme sırasında Rus tarafının kullandığı sade ve küçük sehpa kameralara yansıdı. Siyaset uzmanları bu durumu iki ülkenin liderlerinin yakın temas halinde olması ve ilişkilerin iyi olması üzerine yordu.

MACRON'A AYRI TARİFE UYGULANDI

Geçtiğimiz aylarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Putin, bu görüşmede metrelerce uzunluğunda olan bir masa kullanmıştı. Görüşmenin basına yansıyan kısımlarında ise Putin'in sert yüz ifadesi kameralar tarafından kayıt altına alınmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin Rus dünya haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.