29 Mart 2024, Cuma

Meral Akşener'in yaptığı teklif, iki köklü aşireti karşı karşıya getirdi

Meral Akşener'in yaptığı teklif, iki köklü aşireti karşı karşıya getirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ziyareti sırasında Bucak aşireti ile bir araya geldiği ve Sedat Bucak'a vekil adaylığı teklif ettiği öne sürüldü. Ancak bu görüşme partide huzursuzluk yarattı. Rakip aşiretten Mahmut Cevheri, hem partiden hem de danışmanlık görevinden istifa etti.


 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2 Eylül'de partisinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki il ve ilçe başkanlarıyla Urfa'da bir araya gelmişti. Daha sonra Akşener, Şanlıurfa'da Susurluk kazasından sağ çıkan Bucak Aşireti lideri ve eski DYP milletvekili Sedat Bucak ile görüşmüştü.

 

VEKİL ADAYLIĞI GÜNDEME GELDİ

Yerel basın bu görüşmenin İYİ Parti'de rahatsızlığa yol açtığını belirtti. İddiaya göre Akşener, ziyaretinde Bucak aşiretinden destek talebinde bulundu. Akşener'in Urfa'dan Sedat Bucak veya kardeşi Ahmet Ersin Bucak'ı 1. sıra milletvekili adayı yapmayı teklif ettiği öne sürüldü.

 

RAKİP AŞİRET MENSUBU, TEKLİFİ DUYUNCA PARTİDEN İSTİFA ETTİ

Meral Akşener'in Sedat Bucak ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Şanlıurfa'nın diğer önde gelen aşiretlerinden Şıhanlı aşiretinin mensubu Mahmut Cevheri, İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki danışmanlık görevinden de, partiden de "fikir ayrılığı" gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu. Bölgede Akşener'in Bucak aşiretine yaptığı vekillik teklifinin bu istifayı getirdiği iddia edildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mahmut Cevheri Meral Akşener Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.