24 Nisan 2024, Çarşamba

İşte partilerin oy oranları

İşte partilerin oy oranları

Şubat ayı içerisinde 7 farklı anket şirketinin yapmış olduğu araştırmanın ortalaması alındı. Tabloda AK Parti yüzde 34.3 ile birinci parti olurken, CHP yüzde 25.3 ile ikinci sırada yer aldı. İYİ Parti'nin 13.5, HDP'nin yüzde 10.3 olduğu şubat ayı ortalamasında MHP ise yüzde 6.9'da kaldı.


 

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

 

İLK SIRADA AK PARTİ BULUNUYOR

Son olarak şubat ayı içerisinde 7 farklı araştırma şirketinin yaptığı anket çalışmasının ortalaması alındı. Buna göre listenin başında yüzde 34.2 ile AK Parti yer aldı. İkinci sırada ise yüzde 25.3 ile Cumhuriyet Halk Partisi bulunuyor. Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 13.4 olarak belirlendi.

 

HDP, MHP'NİN ÖNÜNDE

Sıralamanın dördüncü sırasında yüzde 10.3 ile HDP; beşinci sırasında ise yüzde 6.9 ile MHP bulunuyor. Listenin devamında ise sırasıyla Zafer Partisi, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi yer alıyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.