19 Nisan 2024, Cuma

Erdoğan'ın seçim çağrısına CHP'den tavır:

Erdoğan'ın seçim çağrısına CHP'den tavır:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta seçim çağrısına CHP'den net tavır: 6 Nisan'dan sonraki her tarih senin koltuğun içindir

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün "Milletimiz 14 Mayıs'ta 6'lı masaya 'Yeter' diyecek" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu çıkışı seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı şeklinde yorumlandı. Erdoğan'ın sözlerine CHP'den de ilk yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç karara itiraz ederek "Seçimin haziranda olacağını demiştin, sözünü tutamadın. Biz 6 Nisan'dan önce olacak her seçime evet diyeceğimizi söyledik. Bu tarihten sonrası senin koltuğun içindir." dedi.

 

Kamuoyunda seçimlerin erkene alınacağı konuşulurken, AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs 1950'de Menderes'in "Yeter söz milletin" çıkışını hatırlattı. Erdoğan, "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'Yeter' diyecek" diye konuştu. Erdoğan'ın bu çıkışı seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı şeklinde yorumlandı. CHP'den Erdoğan'ın bu sözlerine ilk yanıt geldi.

 

"SEÇİM TARİHİNİ BELİRLEMİŞSİN, HAYIRLI OLSUN"

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında seçim tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özkoç, "Seçim tarihini belirlemişsin, hayırlı olsun. Demişsin ki Mayıs'ın 14'ü... Bir kere daha sözünün arkasında duramadın. 'Seçim haziranda olacak, zamanında olacak' demiştin, o sözünü dahi tutamadın" dedi.

 

14 MAYIS'A İTİRAZ ETTİ

Özkoç 14 Mayıs kararına itiraz ederek, "Biz sana dedik ki '6 Nisan'dan önce seçim olursa bu millet içindir, 6 Nisan'dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir.' Sen milleti düşünmediğin için, kendin için bir seçim tarihi belirledin" ifadelerini kullandı.

 

"SON KEZ SENİN ALDIĞIN KARARA MİLLET UYMAK ZORUNDA KALACAK"

"Ve biz millet olarak buna uymak zorundayız ama bu millet son kez senin aldığın bu karara uymak zorunda kalacak" diyen Özkoç, "Umut ediyorum ki ortak akılla hareket eden parlamenter sistemde güçler ayrılığında tekrar itibarlı Türkiye Cumhuriyetin noktasına gelir" açıklamalarında bulundu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Recep Tayyip Erdoğan Engin Özkoç AK Parti Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.