28 Mart 2024, Perşembe

CHP'li Deniz Baykal'la ilgili HKP harekete geçti! Vekilliğinin düşürülmesini istiyorlar

CHP'li Deniz Baykal'la ilgili HKP harekete geçti! Vekilliğinin düşürülmesini istiyorlar

Beyin damarlarından birine pıhtı atması sonucu kısmı felç geçiren Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için harekete geçen Halkın Kurtuluş Partisi, Baykal'ın vekilliğinin düşürülmesi ve maaşını faizli olarak geri ödemesi istemiyle başvuruda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vekilliğinin düşürülmesi için ikinci kez talepte bulundu.

 

İLK OLARAK GEÇEN YIL BAŞVURMUŞLARDI

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve 2018 yılından itibaren ödenen maaşların faizi ile birlikte geri alınması için 8 Ekim 2021'de TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulunmuştu.

 

 

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANIYOR'

Aradan bir yıl geçmesine rağmen TBMM Başkanlığı başvuruyu yanıtlamadı. HKP avukatları; Deniz Baykal, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri ve TBMM'nin tüm üyeleri hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediklerini iddia ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan HKP avukatları, Deniz Baykal hakkında bir kez daha TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Deniz Baykal Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.