29 Mart 2024, Cuma

"teşhis koyamıyoruz" denilerek taburcu edildi

20 gündür ameliyat olmayı bekleyen engelli adam "teşhis koyamıyoruz" denilerek taburcu edildi

 

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde yatan ve 20 günden bu yana ameliyat olmayı bekleyen Mehmet Bulut, doktorların "teşhis koyamıyoruz" diyerek kendisini taburcu etmesi nedeniyle çaresiz kaldı.

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Mehmet Bulut, bundan 24 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum oldu. Yüzde 90 engeli bulunan Bulut, 3-4 aydır sol kalça kemiğinde çıkan kitleden kurtulmak için birçok yere başvurdu. En son 22 Haziran'da Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesine yatırılan Bulut, 41 gün hastanede yattı. 20 gün önce ameliyat kararı verilen Bulut, bir türlü ameliyat edilmezken, iddiaya göre dün "Burada tedavin yok, teşhis koyamıyoruz, Ankara'ya gitmen gerekiyor" denilerek taburcu edildi. Ne yapacağını şaşıran engelli vatandaş, yetkililerden yardım bekliyor.

"ŞU ANDA ORTADA KALDIM"

Yaklaşık 1 ay önce ameliyat için karar verildiğini belirten Bulut, "Ne ortopedi ne de plastik cerrahi yaparım diyemedi. İkisi bir yapmaya karar verdiler ama şimdi ikisi de yapmıyor. Ortada kaldım. Yani o ona atıyor o diğerine atıyor. Yüzde 90 engelleyim, 24 senedir yatalağım. Ben devletimin bana sahip çıkmasını ve tedavimi yaptırmasını istiyorum. Yani buradan kurtulup, sağlığıma kavuşman istiyorum. Kitle beni şu anda çok zorluyor. Zaten kemiğe yapışık bir kitle. Önce kanser teşhisi konuldu, sonra değilsin denildi. Belki de gerçekten kanserim. Bana müdahale edilmezse her yanıma yayılacak. Ben doktorlardan veya hemşirelerden şikayetçi değilim. Ben derdime deva arıyorum. Devletimin bana sahip çıkmasını istiyorum. Babamı yeni kanserden kaybettim. 3-4 aydır hastane hastane geziyorum. En son buraya yattım. Bayramı bile ben burada geçirdim. Bir sonuç yok. Ben maddi olarak bir şey istemiyorum, sadece sağlığıma kavuşmak istiyorum. Bu kadar çaresizim" şeklinde konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mersin Üniversitesi Onkoloji sağlık Mehmet Bulut haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.