29 Mart 2024, Cuma

Yunan basınında yankılandı: Yeni meydan okuma

Yunan basınında yankılandı: Yeni meydan okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eğer yanlış yaparsan çılgın Türkler yürür" sözleri, Yunan basınında yankılandı: Yeni meydan okuma

 

Dün Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e, "Bak Miçotakis şunu iyi bil. Yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri Yunan basınında yankı buldu. Proto Thema gazetesi Erdoğan'ın yeni bir meydan okumada bulunduğunu vurgularken, Kathimerini gazetesi ise "Erdoğan'dan yeni tehditler" dedi.

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı saldırgan tutumu ve adalar konusunda uluslararası hukuku tanımaması iki ülke arasındaki ilişkileri germeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında, "Atina'yı vurmak gibi bir derdimiz yok. Yeter ki akıllı olun. Adaları silahlandırırsanız boş mu duracağız? Bak Miçotakis yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil. Eğer yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Ama akıllı durursan seninle işimiz yok" diyerek Yunanistan'ı uyardı.

 

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ TEHDİT OLARAK ALGILANDI

Erdoğan'ın bu sözleri Yunan basınında kendisine geniş yer buldu. Proto Thema gazetesi, Erdoğan'ın yeni bir meydan okumada bulunduğunu, adaların asker ve silahlardan arındırılması talebini yinelediğini ifade etti. Haberin içeriğinde ise, " Yunanistan'a tehditler yağdırıyor. Hatta Kiryakos Miçotakis'e gönderme yapıyor. Bir kez daha Tayfun füzesi hakkında konuştu." denildi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ MANŞETE TAŞIDILAR

CNN Yunanistan ise haberinde, "Erdoğan'dan Miçotakis'e: Yanlış bir şey yaparsan çılgın Türkler gelecek" başlığına yer verdi. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bak Miçotakis, gene sağda solda konuşuyorsun şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bu bilesin. Ama akıllı uslu durursan bizim seninle işimiz yok." sözleri tehdit olarak yazıldı.

 

TAYFUN FÜZESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer veren Kathimerini gazetesi de, "Erdoğan'dan yeni tehditler: Adaları askerleştirirseniz, hareketsiz mi kalacağız?" başlıklı haber paylaştı. Haberin ayrıntısında, "Erdoğan, Türk Tayfun füzesine işaret etti ve artık güçlü bir Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye, Tayfun adlı füzeyi üretti. Miçotakis'e 'Akıllıca davranırsan, seninle işimiz yok' dedi" sözleri yer aldı.

BİR BAŞKA GAZETE DE ERDOĞAN'A YER VERDİ

Ethnos gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı bir açılış töreninde Miçotakis'e ve Yunanistan'a uyarılarda bulunduğuna dair haberi paylaştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan Politika Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.