19 Nisan 2024, Cuma

Yeni 5 TL'ler kullanıma girdi! Banknotlarda sadece bir değişiklik var

Yeni 5 TL'ler kullanıma girdi! Banknotlarda sadece bir değişiklik var

Merkez Bankası yeni 5 TL'leri bugün itibarıyla tedavüle sürdü. E9 Emisyon Grubu VI. tertip banknotlarda tek değişiklik imzalar olacak. Paraların diğer tüm özellikleri eski banknotlarla aynı olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VI. tertip 5 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle verileceğini duyurdu.

 

KAVCIOĞLU VE ÇAKMAK'IN İMZALARI OLACAKTCMB'den yapılan duyuruya göre, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 5 TL'lik banknotlarda imzalar TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Taha Çakmak'a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.İMZALAR DIŞINDA DİĞER TÜM ÖZELLİKLER AYNI

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V tertipleriyle tamamen aynı özellikleri taşırken, banknotların tüm tertipleri birlikte tedavül edilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Yeni 5 TL'ler kullanıma girdi! Banknotlarda sadece bir değişiklik var

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.