19 Nisan 2024, Cuma

Ya içeride ya dışarıda bir araya geleceğiz

Ya içeride ya dışarıda bir araya geleceğiz

Muhalefete "ortak aday" çağrısı yağan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dikkat çeken ifadeler kullandı. Cezaevinden siyasi parti liderlerine seslenen Demirtaş, "Ortak aday diyoruz, yine herkes, olmasın diye ne gerekiyorsa yapıyor.

 

Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimleri için "14 Mayıs" tarihini işaret etmesiyle Türkiye seçim havasına girdi. Siyasi partiler seçim hazırlıklarına hız verirken, gözler 6'lı masanın adayının kim olacağına çevrildi.

 

ORTAK ADAY ÇAĞRISI

Tüm bu gelişmelerin ardından eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Muhalefete seslenen Demirtaş, "ortak aday" çağrısı yaparak önlerinde 2 seçenek olduğunu söyledi.

 

Demirtaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

"Üç yıldır demokrasi ittifakı olsun diye çırpınıp durduk, olmasın diye muhalefet dahil herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Halk demokrasi ittifakını yoksullaşarak kurdu, partiler ne yazık ki kuramadı. Şimdi önümüzde dört ay var, ortak aday diyoruz, yine herkes, olmasın diye ne gerekiyorsa yapıyor. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?

 

"YAKINDA HEPİNİZLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda! Neyse ki bu seçimi siyasetçiler değil, halk kazanacak. Ya tam demokrasi, ya mutlak diktatörlük. Kendi gücünüze güvenin, inanın ve dört ay boyunca enerjiyle çalışın. Kesinlikle kazanacağız."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Selahattin Demirtaş Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.