25 Nisan 2024, Perşembe

Tepkilere neden olan yüzde 67'lik internet zammı 2 ay ertelendi

Tepkilere neden olan yüzde 67'lik internet zammı 2 ay ertelendi

Türk Telekom'un toptan internet tarife fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 67 oranında zam yapılmıştı. Gelen tepkiler üzerine yeni bir karar alan BTK, zammın yürürlülük tarihini 1 Haziran'a erteledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun 3 Mart tarihinde aldığı karara göre, bugünden itibaren Türk Telekom'un altyapısı üzerinden sağlanan genişbant internet tarifelerinin toptan aylık fiyatlarında yüzde 67'lik bir artışa gidilecekti. Gelen tepkiler sonrasında, BTK tarafından zamla ilgili yeni bir karar alındı.

 

 

1 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Kurul aldığı yeni kararla bu zammın yürürlük tarihini 1 Haziran'a erteledi. İşletmecilerin maliyetlerinde meydana gelecek olan bu artışın, 1 Haziran'dan itibaren tüketicilere de değişen oranlarda yansıtması bekleniyor.

 

BTK tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

 

"Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifinde yer alan port ücretleri ile Türk Telekom Referans Arabağlantı Teklifinde yer alan aylık THK ücretlerine ilişkin alınan 09.03.2022 tarihli ve 2022/DK-ETD/64 sayılı Kurulu Kararı'nın 01.04.2022 olan yürürlük tarihinin 01.06.2022 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir."

 

NE OLMUŞTU?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun 3 Mart 2022 tarihinde aldığı ve 23 Mart 2022 tarihinde yayınladığı karara göre, Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Telekom IP VAE Hizmeti Port ve Toptan Hat Kiralama (THK) Tarifelerinde güncellemeye gidildi. Buna göre Türk Telekom'un 4 Mart 2022 tarihli yazısı ile son olarak 31 Aralık 2019 tarihinde onaylanan port ve toptan hat kiralama (THK) aylık ücretlerinin revize edilmesine onay verildi. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi planlanan karara göre, Türk Telekom'un altyapısı üzerinden sağlanan genişbant internet tarifelerinin toptan aylık fiyatlarında yüzde 67'lik bir artışa gidilmesi planlandı. Ancak alınan son karar sonrası zam 1 Haziran'a ertelendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Tepkilere neden olan yüzde 67'lik internet zammı 2 ay ertelendi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.